Amenzi de peste 800.000 de lei in Timis date de reprezentantii Garzii de Mediu

De Adrian Panduru
2Comentarii
Amenzi de peste 800.000 de lei in Timis date de reprezentantii Garzii de Mediu
© foto: arhiva
Reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș au efectuat sute de controale de la începutul anului 2018. Unele dintre acestea s-au soldat cu amenzi, fie că a fost vorba de aruncarea deșeurilor în locuri nepermise sau că s-a deversat apă uzată în diverse locuri.

Pe parcursul anului 2018, comisarii Gărzii de Mediu Timiș au efectuat 662 controale. Au aplicat 57 amenzi contravenționale în valoare totală de 818.500 lei și 35 de avertismente.

Pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, abandonări și incendieri de deșeuri au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale (șapte avertismente, 22 amenzi în valoare totală de 216.000 lei) și s-au dispus măsuri de salubrizare a zonelor afectate.

Cei de la Garda de Mediu au acționat și atunci când s-au constatat depășiri ale valorilor limită admise la evacuarea apei în canalizarea Timișoarei Un astfel de caz a fost în 4 aprilie 2018, când din verificările comisarilor Gărzii de Mediu a rezultat faptul că la Fabrica de Detergenți au fost făcute lucrări de golire și spălare a cuvei de etersulfat, apele impurificate fiind pompate direct în rețeaua de canalizare internă cu evacuare în canalizarea municipală.

„În urma primirii rezultatelor la probele de apă prelevate în data de 05.04.2018 s-a constatat că au fost înregistrate valori ale detergenților de 146 mg/l și 73,3 mg/l, față de valoarea limită admisă de 25 mg/l, conform NTPA 002. GNM CJ Timiș a aplicat sancțiune contravențională, amendă în valoare de 50.000 lei, pentru nerespectarea autorizației de mediu, conform OUG nr. 195/2005, art. 96(3) punct 1 și s-au dispus măsuri de conformare astfel încât să nu mai fie posibile evacuările necontrolate de ape uzate impurificate în canalizarea municipală. Măsurile au fost realizate”, transmit cei de la Garda de Mediu Timiș.

S-a constatat și descărcarea necontrolată de ape uzate dintr-o vidanjă aparținând unei societăți care asigură serviciul public de alimentare cu apă și canalizare pe raza Girocului, în data de 10 septembrie. În urma controlului s-a constatat că pentru apele uzate menajere vidanjate în anul 2018 nu s-a asigurat descărcarea controlată în stația de epurare a Municipiului Timișoara cu asigurarea trasabilității și dovada îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate, acestea fiind descărcate în căminele existente de-a lungul rețelei de canalizare municipală. Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei.

Amendă de 10.000 de lei a primit și o societate care se ocupă cu abatorizarea și procesarea cărnii de porc din Timișoara, care a deversat în Bega apă cu microorganisme nespecifice procesului de epurare.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor