Amenda de mii de euro pentru un supermarket din Timisoara, la sesizarea unui cititor: Carne pastrata la 22 de grade

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
56Comentarii
Amenda de mii de euro pentru un supermarket din Timisoara, la sesizarea unui cititor: Carne pastrata la 22 de grade
© foto: cititor Tion.ro
Un cititor TION ne-a trimis la redacție imagini surprinse în curtea unui supermarket din Timișoara. În imagini, angajații supermarketului Carrefour din zona Dacia, din Timișoara, iau carnea dintr-un container și o duc în magazin… TION a intrat „pe fir” și a apelat la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Timiș. Inspectorii au fost acolo și nu au plecat fără să dea o amendă consistentă.

Cititorul nostru ne-a scris că a surprins aceste imagini la magazinul Carrefour, din zona Dacia, din Timișoara. Cititorul ne-a trimis filmarea în care îi întreabă pe angajați ce fac cu carnea și de ce o iau din container și o introduc în magazin. Răspunsul nu este concludent, dar acțiunea continuă… Conversația dintre cel care a filmat întreaga scenă și angajații care transportau carnea o puteți auzi către finalul filmării.

În acțiune au fost și inspectorii CJPC Timiș, care, sesizați de TION, au fost acolo în control. Au dat o amendă de peste 4.000 de euro pentru neregulile constatate.

„A fost desfășurată o acțiune de verificare a aspectelor sesizate, fiind constatate următoarele: La data și ora controlului, în urma verificării containerului aflat în curtea interioară a magazinului, container folosit ca spațiu de depozitare, comisarii din cadrul C.J.P.C. Timiș au depistat produse depozitate, retrase din comercializare, prezentându-se documente probatorii în acest sens. Produsele alimentare ce urmau a fi comercializate, respectiv produsele lactate și carnea refrigerată erau păstrate la temperatura mediului ambiant de 21-22 grade Celsius, întrerupându-se astfel lanțul frigorific, iar băuturile răcoritoare, produsele de panificație preambalate erau de asemenea, depozitate în mediu ambiant cu ambalaje umede și expuse condițiilor de mediu (temperatură, praf, ploaie, raze solare) contrar condițiilor de depozitare recomandate de către producători. Au mai fost depistate la comercializare și două sortimente de cremvurști, salam și parizer având data limită de consum depășită. Pentru deficiențele constatate, operatorul economic a fost sancționat cu două amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 lei, fiind dispusă măsura de oprire definitivă de la comercializare a produselor depistate cu abateri, în cantitate de 81.33 kg./valoare 1356.34 lei și 94.5 l/valoare 167.79 lei”, transmite ing. Liliana Ardelenea, comisar șef adjunct delegat CJPC Timiș.

Deşi am solicitat reprezentanţilor lanţului de magazine Carrefour un punct de vedere referitor la acest subiect, fiindu-le prezentată inclusiv filmarea problemelor amintite, reprezentanţii companiei nu au oferit un răspuns la situaţia semnalată nici la o săptămână de la sesizare. În cazul în care reprezentanţii Carrefour consideră necesar, aşteptăm în continuare poziţia acestora.

Sursa video: cititor Tion.ro56Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor