Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, în vizită de lucru la CCIA Timiș

De C.V.
Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, în vizită de lucru la CCIA Timiș
© foto: CCIAT
CCIA Timiș l-a primit, joi, pe Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, Slaviša Ceranic, într-o vizită de lucru care a avut ca scop analizarea perspectivelor de dezvoltare a relațiilor economice dintre cele două state și comunități de afaceri.

În cursul vizitei ambasadorului s-a făcut un schimb de opinii pe teme de interes precum identificarea de nișe și sectoare complementare pentru cooperare la nivel regional cât și organizarea de activităţi comune în vederea prezentării oportunităților de afaceri și investiții pe care le oferă cele două țări.

Diplomatul a apreciat economia timișeană și și-a exprimat dorința de a se stabili contacte de afaceri mai intense pe linia industriilor de vârf – IT, automotive, energie, agricultură și turism.

De asemenea, s-a discutat despre colaborarea în proiecte europene pentru Regiunea Dunării sau INTERREG.

S-a vorbit și despre venirea în Timișoara, în cursul anului viitor, a unei importante delegații din Bosnia și Herțegovina, formată din reprezentanți ai administrației publice, mediului universitar și comunității de afaceri. CCIA Timiș ar urma să preia partea economică prin organizarea unui Forum de Afaceri, cu întâlniri B2B pe domenii de interes și vizite la firme de succes din Județul Timiș.

Domeniul turismului a fost și el abordat în cadrul vizitei ambasadorului. CCIAT a fost invitată împreună cu tur operatori timișeni să viziteze Stațiunea de ski și Centrul Olimpic Jahorina, în vederea promovării acesteia în rândul turiștilor români. Totodată, agenții de turism din BiH vor vizita sau participa ca expozanți la Târgul de Turism organizat la CRAFT, în perioada 27 februarie -1 martie 2020.

Ca urmare a acestei vizite de lucru, în vederea stabilirii unui cadru instituțional adecvat în organizarea de evenimente economice comune, CCIA Timiș va reactiva Acordul de Colaborare cu Camera de Comerț a Regiunii Banja Luka, semnat la Timișoara, în iulie 2008.
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor