Ambasada Irlandei cauta viitori parteneri de afaceri la Timisoara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Ambasada Irlandei cauta viitori parteneri de afaceri la Timisoara
© Tion: Ambasada Irlandei cauta viitori parteneri de afaceri la Timisoara
Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România s-a aflat luni la Timișoara. Vizita sa a avut și un important scop economic, acela de a găsi viitori parteneri pentru firmele din țara sa, care ar putea colabora, cele două țări având un important potențial de creștere.

Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România a făcut, luni, o vizită la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Aici a fost primit de conducerea instituției, care a promis sprijin pentru dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări.

„Din toamnă o să lucrăm la o întâlnire a firmelor irlandeze care au diverse activități în județul Timiș cu instituțiile statului, și în a doua parte firmele românești care vor să se întâlnească cu experți din Irlanda sub egida Ambasadei Irlandeze. Acum, sigur că am făcut o comparație între județul Timiș, însă la o altă scară. Avem puncte comune, Irlanda este al doilea exportator mondial în domeniul IT, noi județul Timiș suntem al doilea exportator al României. Tot așa și în ceea ce privește firmele IT, numărul firmelor este foarte mare în Irlanda, la fel și în județul Timiș însă la o altă scară. Și bineînțeles creșterea economică, Timișul este al doilea motor al economiei naționale. Avem trei puncte comune, repet la o altă scară, dar dorim să lucrăm împreună, să colaborăm”, a declarat Florica Chiriță, directorul CCIAT.

„Este prima vizită în județul Timiș, scopul principal este identificarea oportunităților de parteneriat comercial între companii din județ și companii irlandeze. În contextul Brexit-ului este de subliniat importanța României și a celorlalte țări din UE pentru Irlanda, pentru că Irlanda este mai puternic afectată de rezultatul Brexit-ului decât alte țări, având în vedere conexiunile puternice, dar orice dificultate presupune și oportunități, iar faptul că a fost numit un atașat comercial în cadrul Ambasadei indică clar intenția Irlandei de a stimula și dezvolta relațiile comerciale și de investiții cu România, având în vedere potențialul de creștere enorm dintre cele două țări”, a declarat Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor