Alianța Vestului: gratis la parcări și cu transportul public la Timișoara, cu abonament general de Cluj, Oradea și Arad. Vom plăti parcarea și online

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
25Comentarii
Alianța Vestului: gratis la parcări și cu transportul public la Timișoara, cu abonament general de Cluj, Oradea și Arad. Vom plăti parcarea și online
Primele măsuri luate pentru Alianța Vestului, formată recentă de cei patru primari liberali din Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Arad. AVE aduce gratuitate pentru parcarea și transportul public în Timișoara celor ce vin din celelalte orașe. Și invers. Consilierii locali au ultimul cuvânt și tot ei decid dacă parcarea se va putea plăti de acum înainte și online, printr-o aplicație de mobil.

La ședința de consiliu local care va avea loc joi, consilierii vor trebui să decidă dacă sunt de acord cu propunerile Executivului Primăriei Timișoara, două la număr: una pentru parcare și alta pentru transport public. Să le luăm pe rând!

Administrația Robu vrea ca orădenii, arădenii și clujenii care au abonament general de transport public în orașele lor să circule gratuit și la Timișoara. Atenție! Vorbim numai despre abonamentele generale de transport public, nu se specifică nimic despre gratuități.

„Ca urmare a constituirii alianței între orașele Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca – «Alianța Vestului», se consideră oportună inserarea unei prevederi în HCL nr. 151/2018, prin care abonamentele generale pe mijloacele de transport în comun din celelalte orașe semnatare, Cluj-Napoca, Oradea și Arad, să fie valabile pe raza municipiului Timișoara. Prevederea se aplică în condițiile în care municipiul Oradea, municipiul Arad și municipiul Cluj-Napoca adoptă hotărâri de consiliu prin care abonamentul general de pe raza municipiului Timișoara să fie recunoscut în aceste orașe”, se arată într-un proiect de hotărâre ce ajunge joi pe mesele aleșilor locali.

Primarul Nicolae Robu și șeful Direcției Edilitare din primărie, Culiță Chiș, susțin că „această completare va întări relațiile de prietenie și încredere existente între cele patru orașe și în scopul încurajării creșterii vizitatorilor între cele patru orașe și adâncirii relațiilor între cetățenii orașelor menționate”.

Se vrea plata online a parcării, prin aplicație de mobil

Reprezentanții primăriei vor ca orădenii, clujenii și arădenii să aibă și parcare gratuită în Timișoara. Dar nu în zona zero a orașului. Aleșii trebuie să decidă dacă „abonamentul general de pe raza municipiului Oradea, municipiului Arad și municipiului Cluj-Napoca este valabil pentru parcarea pe raza municipiului Timișoara, cu excepția zonei 0 (verde)”. Prevederea se va aplica în aceleași condiții ca și la transportul public: dacă celelalte orașe adoptă hotărâri de consiliu local prin care abonamentul general de pe raza Timișoarei să fie recunoscut în Oradea, Arad și Cluj-Napoca.

Mai mult decât atât, consilierii locali vor introduce cu această ocazie și o nouă modalitate de plată a parcării, după ce reprezentanții Societății de Drumuri Municipale, care administrează sistemul Timpark, au reușit să pună la punct plata online.

„Se impune modificarea Regulamentului de parcare datorită implementării posibilității de plată online, prin intermediul cardului bancar, a taxei aferente parcării autovehiculelor, aspect care inițial nu era prevăzut în cuprinsul regulamentului, după cum urmează: «plata staționării prin intermediul telefoniei mobile se poate realiza prin trei metode: a) taxare la nivel de minut (pre-pay) pe bază de voucher și apel telefonic; b) taxare la nivel de oră pe bază de SMS; c) taxarea prin intermediul unui card bancar, operațiune ce se poate realiza online, prin intermediul unei aplicații”, se arată în proiectul de hotărâre pentru completarea prevederilor Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Timișoara.

Introducerea noii modalități de plată vine deodată cu acordarea de gratuitate pentru cei ce au abonamente generale de parcare în orașele din AVE.

Consilierii locali au stabilit anul acesta și tarifele de parcare pentru anul viitor în Timișoara și vor decide joi dacă acordă gratuitate la parcare și transport public pentru AVE.

Vă reamintim, primarii din Timișoara (Nicolae Robu), Oradea (Ilie Bolojan), Cluj-Napoca (Emil Boc) și Arad (Gheorghe Falcă) au semnat în 8 decembrie documentul de înființare a Asociației Vestului (n.r. AVE), asociație creată cu scopul de a dezvolta proiecte majore comune.

Articole pe aceeași temă:

Primarii municipiilor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj – Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc – au semnat, sâmbătă, acordul pentru formarea unui parteneriat strategic între cele patru orașe, care să lupte pentru dezvoltarea acestor comunități și a regiunii de vest. Într-o primă fază...
Printr-un comunicat de presă postat pe Facebook, primarul Nicolae Robu anunță că Patrulaterala Vestului devine realitate. Structura se va numi Alianța Vestului și iată că „actul de temelie” va fi semnat de cei patru primari implicați în acest sfârșit de săptămână, la Timișoara. În 28 septembrie 2...25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor