Alesii impart din nou bani de la bugetul local pentru biserici: peste 300.000 de euro si in 2014!

De A.S.
Reactualizat la:
28Comentarii
Alesii impart din nou bani de la bugetul local pentru biserici: peste 300.000 de euro si in 2014!
© TION: Alesii impart din nou bani de la bugetul local pentru biserici: peste 300.000 de euro si in 2014!
La fel ca și anul trecut, când aleșii Timișoarei au împărțit peste 300.000 de euro pentru finanțarea unor lucrări la lăcașurile de cult din oraș, și anul acesta bisericile beneficiază de o sumă similară de la bugetul local. Prin două noi proiecte de hotărâre se propune alocarea sumei de 100.000 de lei pentru lucrări de renovare la Biserica Baptistă Golgota, unde mai predică din când în când parlamentarul PNL Ben-Oni Ardelean, care este și pastor, și 65.000 de lei pentru restaurarea picturii murale a Bisericii Ortodoxe din Freidorf.

Astfel, reprezentanții Primăriei Timișoara propun alocarea sumei de 100.000 de lei de la bugetul local privind finanțarea realizării lucrărilor de renovare a lăcașului de cult a Bisericii Creștine Baptiste Golgota. Vorbim despre biserica unde mai predică din când în când şi liberalul Ben-Oni Ardelean, care este totodată şi senator PNL de Timiş.
Autoritățile locale spun că reprezentanții acestei biserici au solicitat sprijin financiar prin două adrese pentru renovarea clădirii bisericii din Piața Atena nr. 1.

„Solicitantul, Biserica Creştină Baptistă Golgota, a transmis extrasul din procesul-verbal al şedinţei comitetului bisericii din data de 9.06.2014, care cuprinde hotărârea comitetului bisericii privind renovarea clădirii lăcaşului de cult din Timişoara, privind atribuirea lucrării către SC Construct Ro.Or SRL, respectiv pentru următoarele lucrări de renovare: repararea acoperişului clădirii cu termoizolaţie şi hidroizolaţie, repararea cupolei de sticlă – înlocuirea sticlei cu sticlă cu transfer termic foarte mic, termoizolaţia clădirii cu polistiren şi tencuială decorativă (…) Valoarea totală a lucrărilor cuprinse în anexele la contract este în sumă de 52.378 euro, echivalentul a cca. 231.000 lei, din care comitetul bisericii solicită de la Municipiul Timişoara o finanţare de 130.000 lei”, explică reprezentanţii municipalităţii. Se propune alocarea sumei de 100.000 de lei.

Printr-un alt proiect de hotărâre se propune finanţarea, cu suma de 65.000 de lei de la bugetul local, a lucrărilor de restaurare a picturii murale a Bisericii Ortodoxe Romane Timişoara Freidorf.

Autorităţile locale spun că Parohia Ortodoxă Română Timişoara Freidorf a solicitat sprijin financiar pentru restaurarea picturii murale a lăcaşului de cult de pe strada Ardealul nr. 62.

Cei de la primărie amintesc faptul că, potrivit OG 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase cunoscute din România, „de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii, necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea şi repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor de patrimoniu aparţinând cultelor, precum şi pentru activităţile de asistenţă socială susţinute de acestea”.

De altfel, în 2014, s-au alocat peste 300.000 de euro de la bugetul local în acest scop, suma fiind similară cu cea din 2013.
„În bugetul local al Municipiului Timisoara pe anul 2014 s-a prevăzut la cap. 67.02. „Cultura, recreere şi religie”, subcap. 67.02.50 „Alte servicii în domeniile culturii, recreerii şi religiei”, suma de 1.600.000 lei. Din această valoare a fost cheltuită suma de 1.355.000 lei, alocată prin hotărâri de consiliu local, pentru finanţarea unor lucrări la alte lăcaşuri de cult din Timişoara, rezultând o sumă disponibilă de 245.000 lei”, se arată în referatul proiectului de hotărâre privind finanţarea lucrărilor de la biserica din Freidorf.

Cele două proiecte urmează să fie supuse spre aprobare în plenul Consiliului Local Timişoara.

Alte articole pe această temă:

Peste 300.000 de euro de la Primaria Timisoara pentru biserici, in 2013

 28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor