Alesii au decis: cafeneaua si sala de culturism de la Olimpia se scot la licitatie la pachet

De A.S.
Alesii au decis: cafeneaua si sala de culturism de la Olimpia se scot la licitatie la pachet
© TION - Alesii au decis: cafeneaua si sala de culturism de la Olimpia se scot la licitatie la pachet
Aşa cum anunţam încă de zilele trecute, Consiliul Local Timişoara a adoptat, marţi, o hotărâre care prevede scoaterea la licitaţie a unor spaţii din incinta Sălii Constantin Jude – Sala Olimpia, la pachet, pentru închiriere. Este vorba de cafenea şi de sala de culturism şi fitness. Implicit, sala de culturism a lui Florin Teodorescu de la Olimpia ar urma să fie evacuată, pentru că acela este unul din spaţiile ce vor fi scoase la licitaţie. Un consilier local a vrut cu această ocazie să-i interzică viitorului chiriaş să vândă băuturi carbogazoase alcool în incintă, dar n-a reuşit.

Noua hotărâre adoptată face referire la scoaterea la licitaţie a unor spaţii disponibile care sunt situate în incinta Sălii Polivalente Olimpia, de pe Aleea FC Ripensia, la parter şi mezanin, în vederea închirierii.

În primul spaţiu, cafeneaua, de 110 metri pătraţi, se doresc în continuare activităţi de alimentaţie publică, „cu vânzarea de băuturi alcoolice”, precizare care a stârnit unele discuţii în plenul consiliului local. Contractul de închiriere va cuprinde şi unele clauze speciale cu privire la alcool şi tutun. Chiriaşul nu va avea voie să vândă sau să distribuie băuturi alcoolice în interiorul sălii polivalente, pe terenul de joc şi în tribune. Atunci când vor fi competiţii sportive, va fi interzisă vânzarea sau distribuirea băuturilor alcoolice, cu minim 4 ore înainte de începerea competiţiei şi până când ies spectatorii, la final. De asemenea, fumatul va fi interzis în spaţiile închiriate la Sala Olimpia. Consilierul Adrian Orza (PNŢCD) a propus să se interzică de tot vânzarea alcoolului şi a ţigărilor acolo dacă tot vorbim despre săli de sport, ba chiar să nu se permită nici comercializarea de băuturi carbogazoase, motivând că nu sunt sănătoase. A intervenit consilierul Simion Moşiu (PDL): „Să nu exagerăm, acolo e un business. Acolo e o activitate comercială, oamenii ăia trebuie să facă profit”, a declarat Moşiu. De aceeaşi părere s-a declarat şi primarul Nicolae Robu: „Cred că ar fi exagerat”. Orza a făcut un amendament cu privire la interzicerea comercializării de băuturi alcoolice şi tutun, dar propunerea sa a fost respinsă.

În cel de-al doilea spaţiu ce va fi scos la licitaţie, la pachet cu cafeneaua, sala de sport pentru culturism şi fitness, de 525 de metri pătraţi, plus 85 de metri pătraţi anexe-vestiare, se vor putea desfăşura activităţi sportive, recreative şi activităţi comerciale de vânzare a unor produse „specifice pentru susţinerea activităţii sportive”, spun reprezentanţii primăriei. Se închiriază pentru sală de culturism şi fitness-aerobic.

„Menţionăm că actualmente în acest spaţiu funcţionează o sală de culturism şi fitness (n.r. – a lui Florin Teodorescu), care în urma încetării contractului de închiriere avut cu Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Timiş foloseşte spaţiile din incinta sălii polivalente achitând, în baza unei fişe de calcul, o taxă de utilizare a domeniului public şi contravaloarea utilităţilor consumate. Este necesară închirierea spaţiului cu destinaţia de „sală de sport pentru culturism şi fitness” prin licitaţie publică, în condiţiile legii”, au explicat oficialii municipalităţii.
Tot Orza a întrebat dacă spaţiul respectiv poate fi scos la licitaţie, având în vedere că Teodorescu a beneficiat de o prelungire de contract de la Direcţia pentru Tineret şi Sport, până în 2018, municipalitatea preluând ulterior Sala Olimpia cu tot cu contractele aferente. Reprezentanţii primăriei au afirmat însă că în contractul iniţial de închiriere ar fi existat o clauză privind încetarea contractului în cazul în care se schimbă locatorul, adică cel care deţine sala.
O altă discuţie este legată de faptul că cele două spaţii vor fi scoase la licitaţie la pachet, şi nu separat. Autorităţile au motivat acest lucru prin faptul că acolo sunt necesare investiţii şi ar dori să fie o amenajare unitară a holului.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat. Cele două spaţii vor fi închiriate, prin licitaţie publică deschisă, pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire. Preţul minim va fi de 3 euro/ mp/ lună pentru fiecare dintre spaţii.

Viitorii chiriaşi vor fi obligaţi să facă şi anumite investiţii, pentru a amenaja spaţiile respective, iar primăria a stabilit din start că la final, când vor înceta contractele de închiriere, nu vor avea dreptul la despăgubiri. Câştigătorii vor fi desemnaţi în funcţie de preţul pentru chirie, investiţia propusă (60%), designul şi soluţia tehnică de amenajare alese, calitatea materialelor şi chiar calitatea echipamentelor/ a aparatelor sportive.

Articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara scoate la licitatie cafeneaua si sala de culturism si fitness de la Olimpia

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !