Alergare din Timisoara, pe un traseu de 200 de kilometri, pentru bursele scolare ale elevilor buni la invatatura

De Adrian Panduru
Alergare din Timisoara, pe un traseu de 200 de kilometri, pentru bursele scolare ale elevilor buni la invatatura
© TION: Alergare din Timisoara, pe un traseu de 200 de kilometri, pentru bursele scolare ale elevilor buni la invatatura
Din Timişoara porneşte din nou alergarea pentru burse şcolare. Remus Sime, tânărul IT-ist care în urma unui accident a devenit un pasionat al alergării în aer liber, organizează și anul acesta, în perioada 19 – 20 septembrie, a patra ediție a evenimentului sportiv Alerg pentru o Cauză, în cadrul căruia va colecta donații pentru a acorda burse școlare unor elevi buni la învățătură, dar cu o situație financiară modestă, din localitatea bihoreană Beiuș.

Împreună cu prietenii săi, Remus va alerga 200 de kilometri, distanța între Timișoara și Beiuș. El speră ca și în acest an să i se alăture pentru susținerea proiectului cât mai mulți alergători și donatori.

“Alerg pentru o Cauză a devenit un proiect la care îmi este imposibil să renunț. Primele două ediții au fost acel început provocator care, dacă reușești să-l depășești, te duce la următorul nivel: comunitatea vine în întâmpinarea ta și așteaptă inițiativa. Ediția de anul trecut, cea de-a treia, a avut rezultate surprinzătoare – 19 elevi au beneficiat de burse anuale de 1.200 de lei. Anul acesta sper să colectăm fonduri pentru cel puțin 12 burse. Peste 95 la sută din banii colectați ajung la elevi, diferența de aproximativ 5 la sută reprezentând cheltuieli pentru conturile bancare și sistemele de preluare și gestionare a donațiilor”, a spus Remus Sime.

Până acum, 34 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Samuil Vulcan din Beiuş au primit burse în valoare de 1200 de lei, plătite în tranșe trimestriale. Pentru fiecare ediție, elevii care au media generală peste 9.00 se pot înscrie pentru a beneficia de bursele Alerg pentru o Cauză. În urma unei evaluări, în cadrul căreia este analizată situația școlară și motivația spre studiu a tinerilor, este realizată o selecție a elevilor care, în funcție de suma totală colectată din donații, vor primi burse pentru următorul an școlar. Și ediția din acest an a proiectului Alerg pentru o Cauză este susținută de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara.

Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în următorul cont:

Sime Remus

IBAN: RO14RZBR0000060014437330

SWIFT: RZBRROBU

Raiffeisen Bank, Agenţia Timişoara, Str. Coriolan Brediceanu, Nr. 10

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !