Ajuns in Opozitie, Robu doreste sa creeze o uniune locala cu toate partidele. Le ofera posturi si democratilor!

De B.A.M
1Comentariu
Ajuns in Opozitie, Robu doreste sa creeze o uniune locala cu toate partidele. Le ofera posturi si democratilor!
© TION - Nicolae Robu
Ruperea USL şi, implicit, trecerea în opoziţie a primarului Nicolae Robu, deschid numeroase posibilităţi pe scena politică locală. Edilul Timişoarei, care este şi liderul PNL Timiş, se arată deschis să continue alianţa cu PSD, PC şi PP-DD din plan local, dar nu exclude nici să îi coopteze pe democraţi, cel puţin pe un post cheie. Robu îi avertizează, însă, pe cei de la Putere, să nu se atingă de niciun liberal aflat în post de conducere, chiar dacă Uniunea Social-Liberală nu mai există.

„Am colaborat şi până acum în câteva rânduri cu toţi consilierii locali. Şi eu îmi doresc ca pentru bunul mers al lucrurilor în Timişoara să am susţinere de la toţi consilierii locali pe proiectele de interes pentru Timişoara. Sigur că atunci când e vorba de lucruri politice, mă aştept ca unii să facă opoziţie. Dar când e vorba de lucruri pentru oraş, nu mă aştept ca cineva să nu le susţină”, a afirmat Nicolae Robu.

El a precizat că este dispus să continue alianţa cu PSD, PC şi PP-DD în plan local, însă cu condiţia să respecte toate angajamentele din trecut şi, implicit, să nu se atingă de niciun liberal aflat în vreun post de conducere al unei instituţii deconcentrate.

„Ce va fi pe viitor, nu pot să vă răspund acum. Dar un lucru să fie clar: dacă vom păstra această alianţă în plan local, alianţă care nu se mai cheamă USL – pentru că USL a dispărut, se cheamă Alianţa, pur şi simplu, nu trebuie să îi dăm nume – evident că va trebui ca partenerii să se dovedească loiali, corecţi şi fără pretenţii nejustificate. Pe de altă parte, vor trebui să respecte tot ce noi am negociat până la ora actuală în plan local. Adică, să nu se atingă de absolut niciun liberal aflat în diverse poziţii, în deconcentrate în mod special. În momentul în care s-ar atinge de vreun liberal şi ar încălca astfel un protocol pe care noi l-am semnat la un moment dat, ar însemna că prin asta solicită încheierea raporturilor. Dacă vrem să fim aliaţi în plan local, atunci ne respectăm reciproc şi ceea ce odată am negociat”, a mai spus Robu.

Interesant este că Robu se apropie din ce în ce mai mult şi de democrat-liberali. Deocamdată, el se arată dispus să le ofere un post în Consiliul Director al ACS Politehnica Timişoara. Asta, după ce pesediştii s-au arătat revoltaţi că primarul liberal nu a dorit să numească un om al lor în această funcţie.

„ La Poli e o chestiune de bun simţ. Eu nu am această atitudine de respingere a dorinţei PSD de a avea un al doilea reprezentant în Consiliul Director al ACS Poli din interes pentru PNL. Pentru că PNL nu are niciun interes la Poli şi niciun partid nu ar trebui să aibă niciun interes la Poli. Eu consider că acest fenomen fotbalistic sublim numit Poli trebuie să fie apolitic, trebuie ferit de orice suspiciune chiar că ar avea vreo conotaţie politică şi trebuie să fie al tuturor timişorenilor, indiferent de opţiunea lor politică, etnie, avere sau alt criteriu. De aceea şi fac propunerea să mai înfiinţăm un loc în consiliul director, astfel încât în cadrul consiliului să existe câte un reprezentant pentru fiecare dintre primele trei partide după numărul de consilieri locali şi judeţeni. Întâmplător, primele trei partide sunt PNL, PSD şi PDL. Drept urmare, ar fi de bun augur ca şi un partid care nu face parte din alianţa de la putere în plan local să aibă un reprezentant în consiliul director. Tocmai pentru a da semnalul că proiectul noua Poli nu este politic”, a concluzionat Robu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor