Agentiile imobiliare care se respecta ofera in continuare servicii de calitate pe o piata imobiliara timisoreana tot mai dificila

Reactualizat la:
Agentiile imobiliare care se respecta ofera in continuare servicii de calitate pe o piata imobiliara timisoreana tot mai dificila
© TION: Agentiile imobiliare care se respecta ofera in continuare servicii de calitate pe o piata imobiliara timisoreana tot mai dificila
Unul dintre principalele motoare ale economiei în perioada de boom, piaţa imobiliară, a avut căderi spectaculoase în ultimii ani. Preţurile au scăzut semnificativ, de la valori poate mult prea mari dictate de efervescenţa pieţei, la valori mai apropiate de realitate, asta în timp ce numărul tranzacţiilor a scăzut semnificativ. Pe o asemenea piaţă au performat doar cei mai buni, cei care au ştiut să se adapteze.


Şase ani de criză au însemnat scăderi de peste o treime din preţurile practicate la produsele imobiliare. Fie că e vorba de apartamente, de case individuale, de terenuri sau chiar clădiri de birouri sau industriale, situaţia nu a fost deloc una roz.

Totuşi, piaţa imobiliară timişoreană a fost cel mai puţin afectată din ţară de scăderea preţurilor, conform datelor uneia dintre principalele companii de specialitate de pe piaţă.

Luând în calcul scăderile de preț consemnate pe piața apartamentelor în ultimii șase ani, cea mai mică depreciere a avut loc în Timișoara, oraş care devine, astfel, cea mai sigură destinație pentru o achiziție imobiliară. Conform datelor Oficiului Naţional de Cadastru Imobiliar, în 2013 cele mai multe tranzacţii imobiliare s-au înregistrat în Bucureşti – 58.871 şi Timiş – 50.144. În ultimii doi ani, prețurile cerute pentru apartamentele scoase la vânzare în orașul de pe Bega s-au menținut la un nivel relativ constant, în ușoară creștere în ultimele 12 luni, în ciuda oscilațiilor lunare (atât în plus, cât și în minus). Astfel, prețul mediu solicitat de proprietari la finele lunii februarie a acestui an – respectiv 805 euro pe metru pătrat util – este cu 2,3% mai ridicat decât în urmă cu 12 luni. Segmentul apartamentelor vechi a fost caracterizat de cea mai mare stabilitate: aici, prețul mediu cerut la ora actuală (792 de euro pe metru pătrat) este cu 1,9% mai ridicat decât la începutul anului trecut. Pe piața locuințelor nou-construite, variațiile au fost mai semnificative; per ansamblu însă, prețul actual, de 883 de euro pe metru pătrat, este cu 6% mai mare decât în primele luni ale lui 2013.

Firmele de calitate s-au păstrat pe piaţa imobiliară

Pe o asemenea piaţă dificilă şi aflată în scădere, firmele de specialitate au avut la rândul lor probleme. Cele care au ştiut să se adapteze au făcut faţă şi s-au impus pe piaţă. Clienţii serioşi vor şti să aleagă o agenţie cu experienţă, de calitate, cu angajaţi bine pregătiţi, şi nu oferta unor alte asemenea unităţi apărute peste noapte.

Casa Familiei Tale (Tel: 0730.488.555) este o companie de consultanță imobiliară cu experiență de 13 ani pe piață imobiliară, având angajați cu vastă experiență și profesionalism în a găsi soluția optimă pentru fiecare client. Încă de la început firma și-a propus atingerea standardelor de înaltă clasă pentru calitatea serviciilor și produselor oferite pe piața imobiliară a orașului Timișoara. (549198)

Societatea Sedako Group (Tel: 0256.437.192), companie imobiliară din Timișoara, reprezintă un partener stabil și de încredere, cu o prezență de 20 de ani în piața imobiliară locală. Oferă servicii de consultanță și intermediere imobiliară, vânzări și închirieri, prin brokeri imobiliari dedicați și cu multă experiență. De asemenea, compania percepe cel mai mic comision din piață: 1%+tva , în cazul vânzărilor. (549200)

Agenția imobiliară Cartier-RHM Timișoara (Tel: 0256220443), functionează din 1998 în centrul orașului Timișoara, în același sediu, pe strada Gheorghe Lazăr nr. 4, acest lucru fiind foarte important pentru încrederea clienților companiei. “La început nu a fost ușor să formezi un colectiv și să-ți creezi o imagine”, spun reprezentanții firmei. S-a început cu apartamente și case în oraș. Apoi activitatea a fost extinsă cu terenuri, spații comerciale și construcția de case. Din anul 2010 oferă clienților și posibilitatea de a realiza investiții profitabile în timp de criză, cum ar fi proprietățile celor aflați în dificultate, precum și numeroase terenuri agricole, ferme, situate în toată țara. (549203)

LANDMARK Imobiliare (Tel: 0256 434390) are deja o istorie pe piața agențiilor imobiliare din Timișoara, echipa având o experiență de peste 10 ani în domeniu . Agenția imobiliară oferă o selecție atentă în ceea ce privește vânzările și închirierile pe piața locală, atât pe segmentul Rezidențial, cât și pe segmentul Comercial / Birouri. Landmark și-a propus să ofere clienților săi un pachet complet de consultanță și asistență imobiliară, de la intermediere vânzări, proprietăți sau închirieri în Timișoara, până la ridicări topografice, evaluări, audit energetic, management de proiect. (579004)

Agenția Elisabetin House activează ca agenție imobiliară în Timișoara de 10 ani, în același sediu, pe str. Patriarh Miron Cristea. În această perioadă, prin profesionalism și onestitate față de clienți, a reușit să își câștige un renume și prestigiu pe piața imobiliară. Am reușit să supraviețuim crizei din piața imobiliară, reorientându-ne în acea perioadă spre singurul sector care mergea la vremea respectivă, sectorul închirierilor. În prezent, Agenția noastră activează pe piața imobiliară în vânzări și închirieri apartamente, imobile, spații comerciale, terenuri. Clienții agenției Elisabetin sunt consiliați cu profesionalism, având surse de informații obiective de pe piața imobiliară. La baza ofertelor propuse stau informații corecte și prompte pentru fiecare solicitare. Agenția oferă consultanță privind obținerea creditelor pentru achiziționarea unui imobil, având contracte de colaborare cu bănci de prestigiu din Timișoara, precum și cu sucursale ale acestor bănci din alte localități”, am aflat de la reprezentanții companiei. (549201)
Regulament de plasare a anunturilor