Agentia de modele din centrul Timisoarei agasa oamenii cu voie de la primarie

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
22Comentarii
Agentia de modele din centrul Timisoarei agasa oamenii cu voie de la primarie
© Tion: Agentia de modele din centrul Timisoarei agasa oamenii cu voie de la primarie
Angajații agenției de modele care îi opresc pe timișoreni în centrul Timișoarei își făceau treaba cu voie de la primărie. Municipalitatea a emis autorizație pentru „împărțirea de flyere pe domeniul public”. Din 25 aprilie nu mai aveau aviz, dar nu prea i-a deranjat nimeni.

Așa-zisele „agenții de modelling” înșelau timișorenii cu voie de la primărie. Vă reamintim, timișoreanul Cristi Brâncovan a filmat zilele trecute un angajat al unei societăți care racola modele, pe strada Alba Iulia.

Însoțit de câțiva tineri care au fost înșelați de această firmă, acesta l-a abordat pe unul dintre cei care racolează tineri și tinere pe stradă. Bărbatul, care s-a prezentat Ghiță Florin, a recunoscut întreg scenariul, însă, în opinia lui nu este vorba de o înșelăciune. Chiar dacă nu a putut spune dacă agenția pe care o reprezintă a avut vreodată un contract cu o marcă de haine sau produse cosmetice.

Societatea pentru care tânărul lucrează, SC Next Advertising Hunting SRL, avea autorizație de la primărie să-i agaseze pe timișoreni. Avizul a expirat, apoi a fost prelungit de către funcționarii din primărie.

„În data de 16 februarie 2017, SC Next Advertising Hunting SRL a înregistrat cererea nr. 128, prin care a solicitat aprobare pentru distribuire flyere pe domeniul public – str. Alba Iulia și Piața Huniade. Întrucât documentația a fost completă, a fost emis avizul pentru publicitate temporară cu nr. 740/30.01.2017, fiind aprobată activitatea solicitată pentru perioada 1 februarie – 14 martie. Societatea a solicitat prelungirea avizului – a fost aprobată activitatea de distribuire flyere pentru perioada 15 martie – 25 aprilie”, au explicat reprezentanții Primăriei Timișoara pentru tion.ro.

Conform legii, reprezentanții municipalității nu mai aveau voie să le dea autorizație.

„Societatea a mai înregistrat în data de 25.04.2017 o altă cerere pentru distribuire flyere pe domeniul public pentru aceeași campanie publicitară. Dosarul a fost respins, conform prevederilor art. 6 și 7 din Legea 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate”, ne-au mai transmis oficialii primăriei.

Legea spune că „pentru amplasarea mijloacelor de publicitate care nu necesită fundații utilizate în cadrul unor campanii publicitare și/sau activități de promovare ce nu depășesc 30 de zile, care se desfășoară pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ-teritoriale ori pe proprietatea privată a persoanelor fizice și juridice, în condițiile prezentei legi, autoritatea administrației publice locale poate emite avize pentru publicitate temporară, la cererea solicitaților. Perioada de valabilitate a avizului pentru publicitate temporară este de maximum 30 de zile și poate fi prelungită o singură dată, la cererea solicitantului, cu o perioadă cel mult egală cu cea aprobată inițial”.

Așadar, chiar dacă ar fi vrut, reprezentanții primăriei nu ar fi putut să mai dea autorizație așa-zisei agenții de modele.

Robu a interzis împărțirea de pliante acum cinci ani

Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu a anunțat încă din anul 2012 că nu mai dă voie nimănui să împartă pliante pe centru. De exemplu, în urmă cu cinci ani, Fundația Serviciilor Sociale Bethany nu a primit autorizație pentru distribuire de materiale informative, pe motiv că zona centrală „este considerată ansamblu istoric protejat și nu este potrivită pentru acest tip de manifestări”.

„Eu cred că dacă cetăţenii ies să se plimbe prin Piaţa Victoriei, pe Alba Iulia, pe Mărăşeşti, nu trebuie să fie agasaţi la fiecare pas de distribuitori de pliante şi de cetăţeni care strâng bani în diverse scopuri. Cu atât mai mult cu cât o astfel de strângere de fonduri nu este sub un control fiscal aşa cum prevede legea până la urmă. (…) Eu nu vreau să îi privesc în prezumţia de vinovăţie pe cei care strâng fonduri pe stradă, dar au la dispoziţie posibilităţi care sunt mult mai sub control. Pot să strângă bani anunţând un cont pentru donaţii, pot folosi sistemul de SMS-uri, pot organiza spectacole, săli mari unde să organizeze spectacole sau alte acţiuni de strângere de fonduri unde se taie chitanţă acolo pe loc şi se vede că banii nu scapă controlului fiscal. Aşa, cu tabele cu semnături, nu e în regulă”, spunea Robu în 2012.

Reporterii tion.ro au solicitat un punct de vedere și de la Poliția Locală, pentru a vedea dacă oamenii legii s-au sinchisit să îi tragă la răspundere pe cei care opresc trecători pe strada Alba-Iulia și încearcă să îi convingă să plătească o sumă de bani pentru a fi băgați în seamă. Până la transmiterea acestei știri nu ni s-a răspuns la solicitare.

Articole pe aceeași temă:

Inselaciunea cu agentia falsa de modele s-a intors la Timisoara. Un angajat povesteste cum raman tinerii fara 100 de lei

In Timisoara, primarul interzice strangerile de fonduri pe strada

Amenzi pe bandă rulantă pentru o agenţie de modelling din Timisoara22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor