Aflati ce reprezinta economia circulara, la CCIA Timis

De Marcel Hoster
Aflati ce reprezinta economia circulara, la CCIA Timis
© Tion: Aflati ce reprezinta economia circulara, la CCIA Timis
Firmele timișene pot afla care este cea mai nouă tendință în domeniul afacerilor. La Timișoara va fi prezentat conceptul de economie circulară.

Economia circulară este o nouă strategie de afaceri care permite un consum mai rațional al materiilor prime, regândirea pe baze ecologice a produselor și serviciilor, crearea unor noi modele de afaceri sustenabile și, nu în ultimul rând, prevenirea și minimizarea pierderilor și a deșeurilor. În prezent, economia circulară atrage un interes semnificativ în întreaga lume.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile Denkstatt România (CNPCD), organizează joi, 26 aprilie, între orele 14 – 16.30, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piața Victoriei nr.3, workshop-ul: „Go Circular”.

Comisia Europeană a adoptat în 2018 un nou pachet de măsuri privind economia circulară pentru a ajuta întreprinderile și consumatorii europeni să realizeze tranziția către o economie mai puternică, circulară, în care resursele sunt utilizate mai sustenabil.

Acțiunile propuse vor contribui la „închiderea cercului” în ciclurile de viață ale produselor, la valorificarea și utilizarea la maximum a materiilor prime, produselor și deșeurilor, cu beneficii clare pentru afaceri și pentru mediu.

Participanții la workshop vor avea ulterior posibilitatea de a-și autoevalua potențialul pentru a se încadra în conceptul de economie circulară, bazat pe instrumentele „Circle Assessment” și cu suportul tehnic al experților CNPCD.

Inițiativa este sprijinită de către Comisia Europeană ca parte a Proiectului „Stimularea economiei circulare în rândul IMM-urilor din Europa”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor