ADP nu renunta la parcarea din Piata 700, oferita in schimbul acvariului

De B.A.M.
Reactualizat la:
13Comentarii
ADP nu renunta la parcarea din Piata 700, oferita in schimbul acvariului
Epopeea acvariului din Piaţa Victoriei şi a subpasajului continuă, deşi construcţia de metal şi sticlă a dispărut aproape complet. Consilierii locali au dezbătut aprins, marţi seara, problema cedării de către ADP a terenului pe care se afla parcarea cu barieră din Piaţa 700 şi care ar fi trebuit oferit proprietarilor subpasajului din Piaţa Victoriei. Până la urmă, terenul a rămas în posesia ADP.

Vă reamintim că, în luna decembrie, Primăria Timişoara a oferit trei terenuri în schimbul subpasajului din Piaţa Victoriei şi demolării construcţiei din metal şi sticlă, denumită de timişoreni acvariu. Schimbul a fost aprobat de Consiliul Local Timişoara, însă, până acum, acesta nu a avut loc. Unul dintre terenuri necesită aprobarea Guvernului pentru a putea fi dat la schimb, iar altul, cel din Piaţa 700, se află în concesiunea ADP, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timişoara.

Marţi seara, la Primăria Timişoara a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor ADP, practic o şedinţă la care ar fi trebuit să participe toţi consilierii locali. Şedinţa a fost una plină de suprize.

Potrivit consilierului local Constantin Ştefan Sandu (PDL), consilierii trebuiau să ia o decizie privitoare la investiţia de aproape 200.000 de lei făcută de ADP în acea parcare, precum şi renunţarea la concesiunea terenului respectiv, care ar trebui să fie oferit proprietarilor subpasajului din Piaţa Victoriei. În opinia democrat-liberalului, ADP nu poate renunţa la acea investiţie, deoarece ar fi ilegal.

„S-a propus trecerea sumei pe pierderea societăţii şi renunţarea la concesiunea terenului. Le-am spus că nu pot fi de acord cu aşa ceva. Principalul nostru scop este de a face ADP să facă profit. Pe acel teren investiţia a fost finalizată în octombrie, deci practic a funcţionat 2 luni. Şi a costat 200.000 de lei. Care ar trebui trecuţi pe nota de plată a acvariului. Investiţia trebuie recuperată cumva. Orice control al Curţii de Conturi va pune întrebarea cum justificaţi banii care au dispărut acolo şi cineva va fi bun de plată. Le-am spus tuturor că nu văd sensul pentru care Adunarea Generală a Acţionarilor ADP să se dea peste cap să pună într-o formă legală ceva ce e la limita legalităţii”, ne-a declarat Sandu.

După lungi dezbateri, consilierii au decis ca ADP să nu renunţe la acel teren şi au cerut conducerii Primăriei Timişoara să se reaşeze la masa negocierilor cu proprietarii subpasajului şi să găsească o altă soluţie.

„După părerea mea ar trebui să se recunoască că s-a pripit primăria când s-a făcut acel schimb. Şi să se repună la masa negocierilor. Şi eu sunt de acord cu eliberarea acelui spaţiu, dar hai să vedem şi cu preţ. AGA a repins propunerea, nu s-a renunţat la acel teren. Am cerut ca acea sumă să fie calculată în evaluarea terenului şi suma să fie luată de la beneficiarii terenului. Primarul Robu a făcut tot ce a putut pentru a rezolva această situaţie. Ceilalţi şi-au bătut joc. A încercat să facă mult prea multe şi acei şmecheri au profitat”, a concluzionat consilierul PDL.

Revine acvariul in Piata Victoriei?

Contactat de reporterii www.tion.ro, viceprimarul Traian Stoia a declarat că într-adevăr au fost discuţii pe această temă, însă nu a fost luată nicio decizie din lipsă de cvorum.

„Nu am fost 18, deci nu s-a luat nicio decizie, pentru că e o chestiune de patrimoniu şi am fi avut nevoie de votul a două treimi. Lucrurile astea ar trebui tranşate brusc. Am luat decizia, se face aşa. Lucrurile astea trebuie făcute tranşant. Desfiinţăm ADP-ul, desfiinţăm ADP-ul! Totuşi, acolo s-au băgat nişte bani. Lucrurile trebuie lămurite. Oricum, contravalaroarea lucrărilor de parcare trebuie negociate cu beneficiarii spaţiului de acolo astfel încât primăria să nu iasă în pierdere. Chiar o înţelegere în care să nu iasă nimeni în pierdere. Când vine domnul primar o să discut cu el aceste chestiuni”, a spus Stoia.

Întrebat dacă în această situaţie există posibilitatea ca schimbul de terenuri să fie denunţat de proprietarii subpasajului din Piaţa Victoriei, iar acvariul să revină în locul iniţial, Stoia a răspuns: „Corect. Dar nu pică nimic. Lucrurile se vor rezolva foarte clar. Cei de la acvariu trebuie să îşi asume investiţia făcută de ADP. Însă suma de acolo este evident eronată. Dl. Barbu (Liviu Barbu, directorul ADP – n.r.) zice că a costat 2 miliarde de lei vechi. Lucrările de acolo nu aveau cum să coste atât”.

Rămâne de văzut dacă municipalitatea şi proprietarii subpasajului se vor aşeza din nou la masa negocierilor şi dacă acestea vor avea un final fericit pentru ambele părţi.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor