ADP a tocat banii din TelPark, dar SDM va face parcari, spune Robu

De A.S.
5Comentarii
ADP a tocat banii din TelPark, dar SDM va face parcari, spune Robu
© TION - Nicolae Robu
Dacă pe vremea fostului Telpark primarul Timişoarei, Nicolae Robu, reclama faptul că ADP a încasat a încasat sume enorme din exploatarea parcărilor de-a lungul timpului şi „a tocat” banii, fără să facă „nimic notabil” la capitolul parcări, anunţând că odată cu trecerea la noul TimPark 50% din banii încasaţi vor veni la primărie, acum edilul-şef spune că este mai bine ca banii să rămână, toţi, la Drumuri Municipale, după ce această societate a fuzionat cu ADP. Robu dă asigurări că va exista control asupra încasărilor din TimPark.

Aşa cum anunţam zilele trecute, reprezentanţii municipalităţii au elaborat deja un proiect de hotărâre care prevede modificarea Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor. Dacă iniţial s-a stabilit că „sumele rezultate din exploatarea sistemului se constituie în venituri ale Consiliului Local al Municipiului Timişoara în proporţie de 50%, respectiv ale operatorului (n.r. – fosta ADP, acum Drumuri Municipale) în proporţie de 50%”, acum se doreşte modificarea acestei prevederi. Se propune ca toate sumele de bani încasate din exploatarea sistemului TimPark să se constituie ca venituri ale operatorului.

Autorităţile locale motivează că societatea Drumuri Municipale nu se poate ocupa aşa cum trebuie de parcările de pe străzile cu taxă pe care le are în concesiune şi nici nu poate face noi parcări dacă nu primeşte toţi banii rezultaţi din exploatare.

Primarul Nicolae Robu dă asigurări că acum va exista control asupra banilor încasaţi din TimPark şi spune că este mai bine ca banii să rămână la SDM pentru că altfel primăria ar trebui să organizeze licitaţii dacă doreşte să amenajeze noi parcări.

„Renunţăm (n.r. – la cei 50%) pentru a face mai simplă utilizarea acestor bani, pentru realizarea de noi parcări, pentru investiţii. Numai în acest scop, şi nicidecum pentru ca acea componentă să fie folosită de SDM în alte scopuri. Vom avea control, pentru că vom cere SDM să ţină o evidenţă foarte clară a acestor venituri – este ţinută, de altfel, o evidenţă foarte clară – şi vom cere să vedem că 50% din încasări se duc pe investiţii. Jumătate. E mai simplu, pentru că altfel banii ar veni la noi, ar fi viraţi şi după aceea noi ar trebui să îi plătim înapoi SDM-ului, punctual, pentru a face ceva. Dacă noi vrem să facem amenajarea unei parcări trebuie să facem licitaţie şi nu e în regulă, e mai complicat. Acum vor face parcări, veţi vedea. Vor avea de prezentat rapoarte cu realizările şi îi ţinem sub monitorizare din scurt”, a declarat Robu.

Liberalul afirma, după ce a ajuns primar, că ADP „este o societate care adună venituri foarte mari, mai ales din TelPark (n.r. – vechiul sistem de parcare), pe care le toacă pentru nevoi interne”, că „cetăţenii Timişoarei nu beneficiază de acele venituri” şi că „această societate nu a reuşit să facă mai nimic notabil pentru Timişoara”.

Potrivit şefului Serviciului Administrare Parcări din cadrul Drumuri Municipale, Ionel Ursu, societatea a încasat circa 5,6 milioane lei, adică peste 1,2 milioane de euro, în 2013, din gestionarea sistemului TelPark – transformat în TimPark din martie -, din blocări și ridicări auto, închirieri de locuri de parcare şi afişaj public, mai puţin decât în 2012, când totalul a fost de 6,4 milioane de lei. Un milion de euro s-au strâns doar din TelPark şi TimPark anul trecut, iar reprezentanţii societăţii spun că din banii încasaţi a fost refăcută o parcare şi au fost amenajate două noi.

Articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara, dispusa sa renunte la banii incasati din TimPark

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor