Admitere la facultate si la masterat. Au inceput inscrierile la universitatile din Timisoara

De M.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
Admitere la facultate si la masterat. Au inceput inscrierile la universitatile din Timisoara
Admitere la facultate si la masterat. Au inceput inscrierile la universitatile din Timisoara
Admitere la facultate si la masterat în cadrul celor patru mari universităţi din Timişoara. Mii de locuri sunt diponibile pentru boboci. La Univeristatea de Vest din Timisoara şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) au inceput şi înscrierile pentru masterat. Vezi oferta educaţională la cele patru universităţi din oraş.

Admiterea la cele mai multe dintre facultăţile din Timişoara se face în funcţia de notele obţinute la examenul de bacalaureat. Sunt însă şi specializări unde candidaţii trebuie să susţină anumite probe de aptitudini pentru admitere. Diferenţa faţă de admiterea de anul trecut este că din acest an nu se mai ţine cont de notele obţinute în liceu. O a doua sesiune de admitere va avea loc în toamnă pentru locurile rămase neocupate.

La Universitatea de Vest (UVT) din Timişoara înscrierile la facultate au loc în perioada 9 iulie-27 iulie. Pentru acest an UVT pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu aproape 6000 de locuri la cele 11 facultăţi. 2000 de locuri sunt bugetate, iar peste 3800 sunt cu taxă . Studenţii care la admitere nu vor prinde un loc de la buget trebuie să scoată din buzunar 2500 de lei. Sunt însă şi facultăţi unde taxa ajunge până la 10.000 de lei. La Facultatea de Muzică taxa este de 10 000 de lei pentru specializarea Interpretare Muzicală şi Artele spectacolului şi 6000 pentru Pedagogie Muzicală. Înscrierile la masterat au loc în perioada 16-27 iulie. Sunt însă şi specializări unde înscririle au loc doar în toamnă. Pentru această formă de învăţământ sunt disponibile aproximativ 4000 de locuri. 1100 de locuri sunt bugetate, în vreme ce 2700 de locuri sunt cu taxă. Pentru cei care nu prind un loc de la buget, taxa la porneşte de la 3000 de lei. Sunt însă şi specializări, la Facultatea de Muzică, unde taxa ajunge până la 10.000 de lei.

La Universitatea Polithenica din Timişoara înscrierile la facultate au loc în perioada 16-20 iulie. Peste 2800 de locuri sunt bugetate, în vreme ce alte 620 sunt cu taxă. Cele mai multe locuri disponibile sunt la Facultatea de Automatica şi Calculatoare, 370, la Facultatea de Constructii, 495, dar şi la Facultatea de Mecanică, unde sunt puse la dispoziţie pentru studenţi 570 de locuri. De celalată parte printre cele mai puţine locuri se găseasc la Facultatea de Arhitectură, 110. Taxa pentru studenţii care nu prind un loc de la buget porneşte de la 2400 de lei pe an şi poate ajunge până la 4200 de lei pentru studenţii de la Arhitectură şi Ştiinţe Inginereşti. Peste 1300 de locuri sunt disponibile pentru masterat, însă admiterea va avea loc în toamnă.

La USAMVB sesiunea de admitere are loc în perioada 16-30 iulie. 630 de locuri bugetate sunt disponibile pentru ciclul de licenţă. La acestea se mai adaugă 677 cu taxă. Tot pentru acest an universitar USAMVB pune la dispoziţia absolvenţilor de licee şi 530 de locuri cu taxă pentru Învăţământul la Distanţă şi Învăţământul cu Frecvenţă Redusă. Taxa pentru studenţii care nu vor prinde un loc bugetat este în funcţie de specializare. Ea porneşte de la 2350 de lei pentru Agricultură şi ajunge până la 3000 de lei la Cadastru. Tot în perioada 16-30 iulie are loc înscrierea şi la masterat. Pentru masterat sunt disponibile 320 de locuri bugetate şi 528 de locuri cu taxă. Taxa pentru studenţii care nu prind un loc bugetat la master este porneşte de la 2100 de lei.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara înscrierea are loc în perioada 16-20 iulie. Fişa de înscriere se completeză online pe site-ul http://www.umft.eu/. Pentru cele trei facultăţi din cadrul universităţii sunt disponibile 580 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 702 locuri pentru studii cu taxă. Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru Facultatea de Medicină, 406 locuri de la buget şi 395 cu taxă. Taxele pentru studenţii care nu prind un loc de la bugetul de stat sunt în funcţie de specializare. Cea mai mică taxă porneşte de la 800 de euro pentru Asistenţă Dentară, Tehnică Dentară sau Nutriţie şi Diabet şi poate ajunge până la 4000 de euro pentru specializări ca Farmacie sau Medicină în limba engleză/franceză. Admiterea la această universitate se face pe bază de examen. Concursul de admitere va avea loc în data de 25 iulie şi se va desfăşura între orele 10.00 – 13.00. Rezultatele finale ale concursului de admitere vor fi afisate în 31 iulie.

Noi reguli de admitere la universitatile din Timisoara din toamna1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor