Acuze de executii politice in Timis

De Adrian Panduru
2Comentarii
Acuze de executii politice in Timis
Vicepreședintele PMP Roxana Iliescu îl acuză pe Titu Bojin, liderul UNPR Timiş, că „execută” oameni din consiliile locale. Practic, Roxana Iliescu reclamă că au fost excluși oameni care au realizat adeziunea la PMP din consiliile locale din județ. Totul vine de la fuziunea dintre PMP și UNPR, care a fost recunoscută într-o primă fază de instanță, dar a fost contestată. Vicepreședintele CJ Timiș Roxana Iliescu spune că fuziunea dintre UNPR și PMP nu a fost anulată de instanță, iar Titu Bojin spune că aceasta nu a fost realizată oficial.

„Vreau să atrag atenţia asupra unui demers lipsit de temei şi cu consecinţe grave, înaintat la Instituţia Prefectului Timiş de către un fost lider UNPR, domnul Titu Bojin. Mai exact, domnia sa a înţeles să facă demersuri privind excluderea a patru foşti membri UNPR, urmărind în mod clar pierderea de către aceştia a calităţii de consilieri locali, funcţii deţinute în prezent în cadrul consiliului local din primăria comunei Săcălaz şi primăria comunei Checea. Dincolo de aspectele ce ţin de moralitate, care ar fi trebuit să fie în acest caz argumente împotriva unor astfel de <<execuţii>>, în opinia mea există şi argumente de ordin juridic de care ar fi trebuit să se ţină cont”, transmite Roxana Iliescu.

Roxana Iliescu transmite că instanța a decis înregistrarea în Registrul Special al Partidelor Politice a Protocolului de Fuziune prin absorbție a partidului UNPR de către PMP şi a documentelor ce au stat la baza aprobării fuziunii și dispune radierea Partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice. Această sentinţă a fost însă atacată cu Apel de cei care au dorit revocarea protocolului de fuziune.

„Consider că orice excludere făcută până în momentul obţinerii unei Sentinţe definitive cu privire la realizarea Fuziunii, de admitere sau respingere, este un demers nelegal şi făcut cu rea-credinţă, adevărate <<execuţii>>. Replica unor astfel de demersuri făcute abuziv nu poate fi dată în altă parte decât în Instanţa de judecată, prin promovarea acţiunilor juridice specifice”, transmite vicepreşedintele PMP Roxana Iliescu.

Titu Bojin spune că astăzi există PMP și UNPR, iar atunci când va exista un act oficial al instanței care să „consfințească” fuziunea nu va mai putea exclude oameni.

„Să ne arate sentința definitivă de fuziune. Ea este jurist și știe mai bine că nu există un act care să consfințească fuziunea. Astăzi există UNPR și PMP. Când va exista un act de la Înalta Curte de Casația și Justiție eu nu o să pot să îmi mai permit să exclud oameni. Astăzi eu mi-am permis să îi dau afară pe cei care susțin că și-au făcut adeziunea la PMP. De ce din 56 de consilieri pe care îi are UNPR în Timiș doar 4 nu au vrut să își confirme apartenența politică la UNPR”, a spus Titu Bojin.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor