Actorii economici nu se inghesuie sa sustina proiectul Timisoara Capitala Culturala

De A.S.
6Comentarii
Actorii economici nu se inghesuie sa sustina proiectul Timisoara Capitala Culturala
© TION - Actorii economici nu se inghesuie sa sustina proiectul Timisoara Capitala Culturala
Autorităţile locale sunt nemulţumite în continuare de faptul că reprezentanţii mediului de afaceri nu sprijină financiar proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021, deşi obiectivul ar trebui să fie unul al comunităţii. Cei care s-au implicat cu bani până acum pot fi număraţi pe degete. Primarul Nicolae Robu a anunţat că, de-acum înainte, va face cunoscută, lună de lună, contribuţia agenţilor economici.

Robu şi-a exprimat nemulţumirile în cadrul unei întâlniri în care au fost prezentate rezultatele campaniei de informare „Cultura uneşte comunitatea”, iniţiată de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană. O campanie prin care s-au distribuit în oraş sute de afişe şi mii de broşuri şi pliante despre candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, autocolante cu premierele Timişoarei şi materiale promoţionale, tricouri şi căni, pentru susţinătorii proiectului.

Primarul Nicolae Robu a dat asigurări că municipalitatea va susţine în continuare proiectul, dar s-a arătat din nou nemulţumit de faptul că nu sunt la fel de deschişi şi reprezentanţii mediului economic.

„Intensificăm preocupările de pregătire a candidaturii noastre pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. În acest context, știm deja că este foarte important să facem proiectul cât mai cunoscut și să implicăm comunitatea cât mai mult. Eu vreau să reiterez angajamentul ferm al Primăriei Municipiului Timişoara de a susține acest proiect cu toate mijloacele (…) Reiterez și apelul către mediul socio-economic din Timişoara de a se implica mai mult la modul concret, și nu numai prin angajamente verbale. O spun explicit: este nevoie și de contribuții financiare ale mult mai multor actori – pe care Timişoara îi are fără îndoială, mă refer la actorii economici – decât până acum”, a declarat Robu.

Pentru a-i impulsiona pe reprezentanţii mediului de afaceri, edilul-şef a anunţat că va face publice, în fiecare lună, contribuţiile la acest proiect.

„Proiectul acesta de devenire a Timişoarei Capitală Europeană a Culturii în 2021 este unul al comunităţii timişorene, nu este al instituţiei primăriei, nu este al primarului, trebuie să fie al nostru al tuturor, şi de aceea este nevoie de mult mai multă implicare şi din partea agenţilor economici din Timişoara. Am o insatisfacţie văzând că foarte puţini se implică şi în orice caz cu o susţinere financiară extrem de firavă. Greul îl duce primăria şi şi-l asumă şi în continuare, numai că nu e normal aşa şi nu e suficient să rămână lucrurile aşa. O să facem cunoscută contribuţia agenţilor economici la susţinerea acestui proiect, dacă nu exact valoarea contribuţiei, măcar ca ordin de mărime, în fiecare lună de acum înainte”, a mai afirmat Robu.

La fel, viceprimarul Dan Diaconu a amintit că proiectul este unul al comunităţii, indiferent cine se află sau se va afla la conducerea oraşului. „Este un obiectiv important al comunităţii, care trece peste cicluri electorale și care va produce efecte în 2021″, a spus Diaconu.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor