Academia de Lobby si Advocacy Timisoara pregateste o retea nationala de lobbyisti

De M. Hoster
1Comentariu
Academia de Lobby si Advocacy
Academia de Lobby si Advocacy
Asociaţia Academia de Lobby şi Advocacy Timişoara a lansat joi înscrierile pentru participarea la o serie de cursuri în domeniul lobby şi advocacy pentru doritorii din regiunea Vest. Pregătirea se desfăşoară în cadrul proiectului intitulat “Partener activ şi implicat”.

Cursurile ce vor avea loc la Timişoara cu începere din 30 mai se adresează reprezentanţilor partenerilor sociali şi ai societăţii civile din regiunea Vest şi reprezintă cea de a treia serie de cursuri din cadrul programului coordonat de Academia de Advocacy.

Programul Partener Activ şi Implicat va pregăti 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Participanţii vor parcurge un program de formare compus din două cicluri. Primul constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de trei luni de aplicaţii practice în propria organizaţie, cu asistenţă din partea specialiştilor din proiect. La finalul ciclului, participanţii vor fi evaluaţi şi vor primi recunoaştere naţională a competenţelor printr-un certificat UECNCFPA. Ciclul al doilea constă într-o sesiune de training de 5 zile, care se va finaliza cu un examen şi o evaluare de competenţe pentru diploma de lobbyist. Cursurile se vor derula succesiv în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 – decembrie 2012.

Prima serie de cursuri s-a derulat la Cluj, în 11-16 aprilie, reunind 53 de participanţi din regiunea Nord-Vest. Următoarele cursuri sunt programate să aibă loc la Târgu Mureş, în 9-13 mai. “Orice proiect are obiective oficiale şi obiective ascunse. Desigur, şi noi avem obiective ascunse, chiar dacă acesta este scris şi în solicitarea noastră de finanţare. Noi ne propunem ca la finalul proiectului să avem o reţea naţională de 800 de lobby-işti. O forţă care să poată influenţa deciziile. Gândiţi-vă că într-o anumită zi, în zece oraşe din ţară, la aceeaşi oră, sunt susţinute concomitent conferinţe de presă. Ce forţă prezintă o asemenea iniţiativă!”, a declarat, joi, la lansarea proiectului Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Lobby şi Advocacy şi lider de proiect.

Cursul de la Timişoara va începe în 30 mai 2011, pentru două clase a câte 25 de participanţi. Candidaţii trebuie să aibă studii universitare finalizate, abilităţi de lucru cu calculatorul şi să facă dovada apartenenţei la grupurile ţintă ale proiectului.

Formularul de înscriere se poate accesa la www.implicat.info, www.advocacy.ro sau prin e-mail, la solicitare. Data limită pentru depunerea înscrierilor este 12 mai 2011.

Detalii privind condiţiile de participare şi înscrieri pot fi obţinute de la Iulia Ţuţuianu, mobil: 0722256179, e-mail: office@advocacy.ro.

Proiectul Partener Activ şi Implicat este susţinut financiar din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Scoala de lobby la Timisoara

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor