Abonamentele gratuite se vor elibera doar la sediul RATT de pe Intrarea Doinei

De A.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
Abonamentele gratuite se vor elibera doar la sediul RATT de pe Intrarea Doinei
După ce noul an a început cu cozi la chioșcurile RATT, unde pensionarii în special s-au așezat la rând din primele zile ale lui 2012 pentru a-și reînnoi abonamentele, acum reprezentanții Regiei Autonome de Transport Timișoara anunță reorganizări. Abonamentele pentru călătorii care beneficiază de gratuite se vor elibera într-un singur loc din oraş, încălcându-se astfel prevederile hotărârii de consiliu local care reglementează acordarea acestora.

Astfel, începând de luni, 9 ianuarie, toţi călătorii care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Timişoara vor putea să-şi ridice abonamentele gratuite pe anul 2012 doar de la sediul RATT de pe strada Intrarea Doinei nr. 2 (prima stradă la dreapta dinspre Piaţa Mărăşti spre Iulius Mall), au anunţat, vineri, oficialii Regiei Autonome de Transport Timişoara. Decizia a fost luată pentru ca „fiecare călător RATT să-şi poată achiziţiona abonamentul sau biletul de călătorie în condiţii optime”, motivează reprezentanţii Regiei.

„Pentru verificarea documentelor (care necesită mai mult timp) şi pentru fluidizarea accesului la celelalte ghişee a călătorilor care vor să achiziţioneze titluri de călătorie (bilete) şi mai ales abonamente am optat pentru această reorganizare a activităţii celor 16 puncte de vânzare RATT”, spune Silvia Oprea, şefa Biroului Relaţii Publice din cadrul RATT.

Problema este că Hotărârea Consiliului Local Timişoara 421 din 13 decembrie 2011, prin care a fost aprobat protocolul de acordare a facilităţilor la transportul în comun pentru 2012, prevede expres că pensionarii timişoreni vor circula gratuit pe baza unui abonament general anual pe card eliberat de RATT, iar „ridicarea cardului se va face pe bază de cupon de pensie, împreună cu buletinul sau cartea de identitate, de la toate punctele de vânzare R.A.T.T. (chioşcuri de bilete şi Centrul de Gratuităţi cu sediul în Timişoara, Intrarea Doinei, nr. 2)”.

La fel se prevede expres că ridicarea abonamentelor generale anuale pe card se face „de la toate punctele de vânzare RATT”, chioşcuri de bilete şi Centrul de Gratuităţi de pe Intrarea Doinei nr. 2, şi în cazul altor categorii cu gratuitate, cum ar fi elevii.

De gratuitate la transportul public se bucură, pe lângă pensionari, persoanele care sunt în evidenţa primăriei ca beneficiare ale Legii 416 din 2001 privind venitul minim garantat, beneficiarii Legilor 341/2004, 44/1994 şi 309/2002, elevii din ciclul primar şi gimnazial care frecventează instituţiile de învăţământ din Timişoara, preşcolarii, angajaţii Casei Faenza, angajaţii SALVO şi cei ai Serviciului de Ajutor Maltez, personalul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România şi al altor organizaţii de profil din Timişoara, cei care lucrează la diferite organizaţii umanitare, cetăţenii de onoare ai oraşului, sportivii de performanţă şi multe alte categorii de persoane.

La centrul RATT de pe Intrarea Doinei vor fi deschise două ghişee, care vor funcţiona de luni până vineri între orele 8.00-20.00.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor