A murit unul dintre cei mai indragiti actori ai Teatrului National Timisoara

De B.A.M
Reactualizat la:
A murit unul dintre cei mai indragiti actori ai Teatrului National Timisoara
© TION-Titi Buzoianu
Unul dintre marii comici ai României şi printre cei mai iubiţi actori ai Teatrului Naţional Timişoara, Traian Buzoianu, Titi pentru prieteni şi pentru cei pe care i-a încântat cu marele său talent, a murit, sâmbătă.

“Titi a plecat. S-a dus să facă alte lumi să râdă şi să se bucure de marele lui talent. Dar pe noi, cei de-aici, în această sâmbătă însorită de martie, Traian Buzoianu ne-a  părăsit. Unul dintre marii actori comici ai României, una dintre cele mai iubite figuri ale Teatrului Naţional din Timişoara, timp de aproape patru decenii Traian Buzoianu şi-a regalat publicul cu acel umor hâtru care i-a marcat creaţia cu o tuşă  inconfundabilă. Traian Buzoianu a oferit scenei timişorene câteva dintre cele mai fulminante personaje comice ale istoriei sale”, au anunţat, cu durere, reprezentanţii Teatrului Naţional Timişoara.

Născut în 28 aprilie 1947, la Meteleu, judeţul Buzău, Traian Buzoianu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti. De atunci, Teatrul Naţional din Timişoara l-a adoptat pe Titi Buzoianu, iar el, la rândul lui, a adoptat Teatrul Naţional. În spatele hohotului de râs, al ghiduşiilor şi al bucuriei care l-au însoţit mereu, Traian Buzoianu a păstrat mereu o mare delicateţe, o fragilitate şi, mai ales în ultimii ani, un fel de oboseală a fiinţei. A fost, prin însăşi structura sa, un prieten. „Titi”, sau „domnul Titi”, cum îi spuneau cei mai tineri, dădea  încredere tuturor celor din jurul său.

“A fost un partener de scenă extrem de generos şi şi-a iubit colegii care, indiferent de generaţie, l-au iubit pe măsură. Rolurile lui au acoperit toată istoria teatrului, de la Euripide la Brecht, de la Molière, Shakespeare sau Carlo Gozzi la Neil LaBute, Thomas Bernhard sau Hanoch Levin, de la Caragiale la Ion Băieşu, Mazilu sau Tudor Popescu, trecând prin Gogol, Cehov, Goldoni, Sorge. Toate personajele sale îi vor purta amprenta mereu”, mai spun colegii lui de scenă.

Înmormântarea va avea loc luni, la cimitirul din Calea Lipovei. Dumnezeu să îl odihnească.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor