A demarat constructia celui mai modern laborator de cercetare in domeniul fotovoltaic

De Marcel Hoster
2Comentarii
A demarat constructia celui mai modern laborator de cercetare in domeniul fotovoltaic
A demarat constructia celui mai modern laborator de cercetare in domeniul fotovoltaic
Unul dintre cele mai importante proiecte derulate în Timişoara cu fonduri europene, ridicarea unui important laborator de cercetări în domeniul fotovoltaic, a intrat de joi într-o nouă etapă. Pe 22 noiembrie a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de realizare a clădirii noului “Laborator de energii regenerabile – fotovoltaic”, o investiţie totală de 37 milioane de lei, din care 30 de milioane de lei din bani de la UE.

Un vechi rezervor de răcire, super-armat, a fost în sfârşit demolat, iar pe locul acestuia, pe strada Dr. Aurel Păunescu Podeanu din Timişoara va ridicată o nouă clădire. Este un laborator dintre cele mai moderne din Europa, cercetările efectuate aici urmând să fie vârf de lance în domeniul energiilor regenerabile.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie şi Materie Condensată – INCEMC – Timişoara, ridică pe strada Dr. Aurel Păunescu Podeanu, nr. 144, un nou laborator. Institutul derulează, începând cu data de 28.09.2010, proiectul „Laborator energii regenerabile – fotovoltaic”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Valoarea totală a proiectului este de 36.922.000,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 30.000.000,00 lei, compusă din valoarea de 26.529.000,00 lei, asigurată de Uniunea Europeană (din Fondul European de Dezvoltare Regională) şi din valoarea de 3.471.000,00 lei, provenind de la bugetul naţional. Proiectul are o durată de finalizare de 36 luni.

Obiectivul proiectului este realizarea unui laborator ce va fi dotat cu aparatură specifică  de ultimă generaţie, în valoare de 20.511.000,00 lei, care va face posibilă conceperea, dezvoltarea, testarea şi studierea celulelor fotovoltaice şi a sistemelor fotovoltaice/hibride prin participarea la proiecte de cercetare de anvergură, alături de alţi parteneri naţionali şi internaţionali, pe tematici de mare actualitate şi cu posibilitate de aplicare inovativă în industria de profil.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor