28 de localitati fara curent luni dimineata, in urma furtunii

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
28 de localitati fara curent luni dimineata, in urma furtunii
© Foto: arhiva
Mai multe echipe ale principalei companii furnizoare de electricitate au lucrat toată noaptea pentru îndepărtarea efectelor furtunii. Dimineaţa, mai erau afectate mai multe linii de înaltă şi medie tensiune, furtuna rupând sau îndoind mai mulţi stâlpi de beton şi metal.

Echipele de intervenţie lucrau luni dimineaţa la îndepărtarea efectelor furtunii de duminică asupra reţelei de alimentare cu energie electrică. Un număr de şapte linii de înaltă tensiune erau încă afectate, de asemenea erau rupte 55 de linii de medie tensiune, iar trei stâlpi de metal şi patru din beton fuseseră îndoiţi sau rupţi. Alimentarea cu electricitate era afectată într-o singură stație de transformare (Giulvaz) și în 28 de localități.

În județul Caraș Severin erau afectate parțial 7 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 10 localități. În județul Hunedoara erau afectate total sau parțial 21 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 13 localități. În județul Arad erau afectate total sau parțial 25 de linii de medie tensiune, inclusiv 16 stâlpi rupți, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 23 de localități

La nivelul societății care se ocupă de reţelele de furnizare a curentului electric, E-Distribuție Banat, a fost declarată stare de urgență de nivelul 2: “La acest moment lucrează 44 de echipe de intervenție ale societății, 14 angajați de suport tehnic de urgență, 15 angajați ai contractorilor și 8 specialiști în centrul de comandă operativă, pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil”, au transmis reprezentanții companiei.

UPDATE. Enel aduce echipe ale companiei din Muntenia şi Dobrogea pentru a lucra la remedierea avariilor

Pentru a remedia cât mai rapid avariile apărute la reţelele electrice, operatorul regional a decis să aducă în Banat mai multe echipe de muncitori de la celelalte două societăţi de distribuţie a electricităţii pe care le deţine la nivel regional în România. Astfel, un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat. Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2. Echipele companiei de electricitate și cele ale contractorilor cu care aceasta lucrează au intervenit din cursul zilei de duminică, în timpul nopții și în cursul zilei de luni, astfel că a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de peste 130.000 de clienți, aproximativ 60% din numărul estimat de clienți pentru care alimentarea cu electricitate a fost afectată de condițiile meto extreme, în zona de responsabilitate a E-Distributie Banat.

În prezent se află pe teren la intervenții 57 de echipe ale operatorului și 16 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți. Condițiile meteo severe, cu vânt de peste 90 km/h, și peste 100 km/h în unele cazuri, au dus la avarii inclusiv la stâlpi de beton și de metal, în special în județul Timiș.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor