tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Ştiri din Timiș
Cele mai bune rețete cu piept de pui dezosat

Cele mai bune rețete cu piept de pui dezosat

De Tion
la 10 February 2023 17:55 Reactualizat la: 13 February 2023 12:49

Cele mai bune rețete cu piept de pui dezosat

10 February 2023 17:55 Reactualizat la: 13 February 2023 12:49
Pieptul de pui dezosat este versatil, gustos și cu un conținut scăzut de grăsimi. Și poți găsi piept de pui dezosat în porții individuale proaspete și congelate, cotlete și fâșii tăiate subțire pentru salate și caserole complet gătite. Nu e de mirare că sunt atât de populare. (P)
Scris de Tion - Pieptul de pui dezosat este versatil, gustos și cu un conținut scăzut de grăsimi. Și poți găsi piept de pui dezosat în porții individuale proaspete și congelate, cotlete și fâșii tăiate subțire pentru salate și caserole complet gătite. Nu e de mirare că sunt atât de populare. (P)

Trimite articolul

X

Deoarece este atât de subțire, pieptul de pui se poate usca ușor dacă este gătit prea mult timp. Unele rețete de gătit la foc lent funcționează bine cu piept de pui, dar altele nu. Adesea folosim coapse de pui în rețete pentru aragaz lent care cer piept de pui dezosat sau o combinație de piept de pui și coapse de pui.

Iată câteva dintre cele mai populare rețete de piept de pui dezosat, inclusiv rețete de piept de pui dezosat la cuptor, rețete la tigaie și multe altele.

Proprietăți ale pieptului de pui

Ce proprietăți nutritive ne pot oferi rețetele de piept de pui dezosat? Iată patru foarte importante:

Pieptul de pui este un aliment cu conținut scăzut de grăsimi. Este, așadar, un aliat de nădejde pentru dietele de slăbire.

Acesta conține o abundență de proteine și aminoacizi. Acestea sunt esențiale pentru creștere și pentru alte funcții de bază ale corpului nostru.

Rețetele cu piept de pui sunt bogate în minerale, vitamine și sărace în colesterol.

Este foarte ușor de digerat. Acest lucru se datorează faptului că carnea de pui nu conține atât de multe purine ca alte tipuri de carne.

Dacă te-ai plictisit să pregătești mereu pieptul de pui la grătar tipic, nu rata lista de rețete de piept de pui dezosat de mai jos, unde poți găsi o mare varietate de combinații și preparate posibile.

1. Piept de pui umplut cu spanac, ricotta, sultanină și semințe de pin

Acest fel de mâncare este gătit pe bază de pasăre și vânat. Ca regulă generală, se consumă în principal pe tot parcursul anului și se servește de obicei la masă ca al doilea fel de mâncare.

Acoperă astfel încât spanacul să se gătească în apa pe care o eliberează. După 5 minute, se descoperă și se dă focul mai mare pentru ca zeama să se evapore. Se ia de pe foc, se scurge spanacul și se lasă să se răcească. Adaugă brânza ricotta fărâmițată la spanac. Se asezonează fileurile de piept cu sare și piper, se întind și se pun deasupra câteva linguri din umplutura rezervată de spanac, sultanină, nuci de pin și ricotta. Îndoaie fileurile și închide-le cu o pereche de scobitori. Așază fileurile de piept umplute pe un grătar încins, pe o plită sau într-o tigaie antiaderentă și gătește-le până când pieptul este bine pătruns.

2. Curry de pui cu migdale

Originalul curry de pui este o rețetă comună în bucătăriile din Asia de Sud, în special în India. Astăzi o pregătim cu un ingredient special: migdalele.

Începe prin a rumeni migdalele într-o tigaie joasă cu puțin ulei de măsline. După ce migdalele au început să se rumenească, se adaugă ceapa și usturoiul tăiate în julien.

Când ceapa este bine opărită, se adaugă pieptul de pui tăiat în cubulețe și se condimentează cu sare și piper.

Se rumenește amestecul și, după ce pieptul de pui s-a rumenit, se adaugă stocul de pui și curry.

Se gătește la foc mic până când puiul este fiert și suculent. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 10 minute.

Se scot cubulețele de piept de pui și, cu ajutorul unui blender, se pasează sosul. Gătește sosul timp de câteva minute. Dacă este prea gros, mai adaugă puțin bulion (sau apă, dacă preferi).

Când sosul este gata, se scufundă cuburile de piept înapoi în sos și se aduce la fierbere.

3. Quesadillas cu pui

Prăjim tortillas din făină de grâu într-o tigaie cu câteva picături de ulei de măsline pentru a le prăji puțin pe ambele părți. Se condimentează fileurile de piept de pui cu sare și piper după gust și, după ce tortilla este gata și cu puțin mai mult ulei, se prăjesc în aceeași tigaie până când sunt bine făcute. Se așază clătitele pe o suprafață plană și se așază deasupra feliile de brânză Cheddar și câte un file de pui pentru fiecare clătită. Îndoaie tortilla în două. Se pun pe grătar câteva minute pentru a se topi brânza și gata!

4. Salată caldă de piept de pui cu spanac, avocado și roșii cherry

Pune toate ingredientele, în afară de pieptul de pui, într-un castron adânc sau într-un recipient: roșiile tăiate în jumătate, ceapa tăiată julien, avocado feliat și frunzele de spanac. Acum se asezonează totul cu ulei de măsline virgin (nu prea mult), câteva picături de oțet balsamic și sare grunjoasă. Amestecăm ingredientele astfel încât să fie bine impregnate de dressing și le așezăm, dându-le volum, pe farfuria sau platoul pe care vom prezenta salata. Acum nu ne rămâne decât să aranjăm pieptul de pui pe salată, încercând mereu să dăm volum mâncării.

(2247)

Trimite articolul

X
Taguri:
piept de pui ,
retete
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    Vânt puternic în Banat și Crișana, cu intensificări în zonele montane, până mâine dimineață
    2
    Neptun retrograd în Pești - între vis și adevăr!
    3
    Studiu. Știu românii să acorde primul ajutor?
    4
    Hala de tramvaie din Timișoara ar putea deveni centru cultural cu bani europeni
    5
    „Șezătoare și cafea” reunește comunitatea: ateliere de croșetat gratuit, la Timișoara
    6
    Screeningul mamar, mai accesibil: aplicația iMedico te ghidează către centrele unde poți face mamografii gratuite
    7
    Vreți să învățați limba chineză? UVT organizează cursuri gratuite
    8
    Variantă preliminară a planului pentru cartierul Fabric, aprobată în CTATU: parcări și promenadă pe Bega
    9
    Lună Nouă în Balanță, în 21 octombrie
    10
    Premiul Sculptura Anului 2025, acordat la Timișoara de Demeter András István, ministrul Culturii

    Cele mai noi știri

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 18 decembrie 2025, în Timișoara?

    Ştiri din Timiș

    Hala de tramvaie din Timișoara ar putea deveni centru cultural cu bani europeni

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Grădiniță modernă pentru 360 de copii, construită cu fonduri europene la Moșnița Nouă

    Eveniment

    Accident la Belinț. Pasager rănit după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac

    Ştiri din Timiș

    Festivalul de Datini și Colinde transformă Giarmata într-o scenă a folclorului autentic

    Ştiri din Timiș

    Pișchia celebrează identitatea bănățeană la prima ediție a Festivalului de Cultură „Ionel Iacob-Bencei”

    Ştiri din Timiș

    Controale extinse la azilele de bătrâni din Timiș după neregulile descoperite la Cenad

    Ştiri din Timiș

    Rata șomajului din Timiș rămâne scăzută, în ciuda a aproximativ 600 de concedieri anunțate

    Eveniment

    Șoferiță de 16 ani, rănită după ce a trecut pe roșu și a intrat într-o altă mașină, la Timișoara

    Ştiri din Timiș

    Ginecologia oncologică, o luptă contra timpului. Prof. Marius Craina: „Femeile ajung la noi prea târziu, dar asta se poate schimba”
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici