tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Ştiri din Timiș
Acuze de la un cititor tion.ro: Servirea hranei catre bolnavii de la Spitalul Judetean Timisoara este dezastruoasa

Acuze de la un cititor tion.ro: Servirea hranei catre bolnavii de la Spitalul Judetean Timisoara este dezastruoasa

la 3 August 2016 18:14

Acuze de la un cititor tion.ro: Servirea hranei catre bolnavii de la Spitalul Judetean Timisoara este dezastruoasa

3 August 2016 18:14
Un cititor ne sesizează faptul că, în ultimele zile, hrana care este adusă bolnavilor de la Spitalul Județean din Timișoara este servită la ore improprii și are diferite probleme. Managerul spitalului, Marius Craina, recunoaște unele inadvertențe, dar nu pe toate. Plângerile au apărut din luna august, de când la Spitalul Județean Timișoara livrează mâncare o nouă firmă de catering.
Scris de Adrian Panduru - Un cititor ne sesizează faptul că, în ultimele zile, hrana care este adusă bolnavilor de la Spitalul Județean din Timișoara este servită la ore improprii și are diferite probleme. Managerul spitalului, Marius Craina, recunoaște unele inadvertențe, dar nu pe toate. Plângerile au apărut din luna august, de când la Spitalul Județean Timișoara livrează mâncare o nouă firmă de catering.

Trimite articolul

X

„De câteva zile toată activitatea de servire a hranei către bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brinzeu Timişoara este dezastruoasă. Micul dejun se serveşte la prânz, prânzul la cină şi cina la miezul nopţii. Astfel, porţiile de mâncare vin incomplete şi fragmentat: ciorbă la ora 13.00, felul II la ora 14.30 şi pâinea la ora 15.00; bolnavii cu regimuri speciale (ex: diabet) nu primesc mâncare adecvată, porţiile de carne servite pacienţilor (ex: aripi de pasăre) sunt foarte mici, arse pe o parte şi crude pe cealaltă; pâinea este insuficientă (1 pâine la 4 pacienţi) – nu se respectă gramajele; timp de 2 zile nu a fost servit lapte la toată lumea, iar cel care a fost servit a fost aruncat din cauză că era acru; cina din data de 01.08.2016 a fost servită până la ora 22.00, pacienţii refuzând să mai servească masa la această oră”, ne scrie ctititorul.

Serviciul de furnizare a hranei către pacienți este externalizat de 10 ani în Spitalul Județean Timișoara, conform spuselor managerului Marius Craina. Până acum se gătea în spital și mâncarea era transportată cu… oale și diverse recipiente către bolnavi. De la 1 august 2016, mâncarea se aduce în caserole de unică folosință, cu pahare de unică folosință. Costul unei porții este 11,15 lei pe pacient, pe zi, care curpinde trei mese. Managerul spitalului face promisiuni că problemele se vor rezolva.

„Sunt inerente astfel de lucruri. O să le remediem. Este pentru prima dată când se adminsitrează sistem catering, este o firmă nouă, față de ce a fost până acum sunt convins că este de o sută de ori mai civilizat și mai normal. De luni este sistemul de catering. Sunt oameni noi și la noi și la ei în firmă, e foarte adevărat. Fără să dorim să se mai întâmple asemenea lucruri, datoria noastră este să le corectăm. Le mulțumim celor care ne atrag atenția asupra disfucționalităților și facem tot ce este posibil să le remediem. Sunt greșeli inerente de prim debut, suntem la început”, a spus Marius Craina.

Cititorul acuză și faptul că „transportul hranei se face cu mijloace cert neautorizate: la o masă – cu o maşină înmatriculată în Italia, la o masă – cu o maşină înmatriculată în Germania, iar la altă masă – cu o maşină de transport persoane având mochetă de podea; (…) sunt informaţii certe că hrana se pregăteşte într-un spaţiu inadecvat (un subsol al unei case situate în Str. Cluj – colţ cu Str.1 Decembrie) în locaţia unei foste patiserii. (…) Nu se respectă deloc meniurile specifice fiecărei afecţiuni! (…) Nu există stoc de alimente (deoarece nu există spaţii de depozitare corespunzătoare), aprovizionarea făcându-se la sacoşă (unele dintre produse sunt cumpărate de şoferi pe perioada transportului hranei către beneficiar)”.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, spune că firma este autorizată și controlată de inspectorii Direcției Sanitar – Veterinare (DSV) și cei ai Direcției de Sănătate Publică (DSP).

„Firma este autorizată de DSV, a participat la licitație, a câștigat licitația, azi au livrat aproape 700 de porții. 11,25 de lei se plătește pe pacient, pe zi, trei mese, plus supliment, acolo unde este necesar. Spațiile sunt autorizate DSV, firma este autorizată, a fost verificată de către inspectori de la DSV și DSP”, a spus Marius Craina.

 

Trimite articolul

X
Taguri:
firma catering spitalul judetean timisoara ,
mancare spitalul judetean timisoara ,
reclamatii mancare judetean timisoara
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    „Nu există nu se poate”. Spectacol caritabil cu muzică bănățeană, la inițiativa unui student din Timișoara
    2
    „Art Your Winter”: târg de artă contemporană și Maraton de pictură la Timișoara
    3
    Captură importantă de țigarete ilegale în Izvin. O femeie a fost amendată cu 20.000 de lei
    4
    Premii de peste 300.000 de lei pentru elevii și profesorii performanți din Timișoara
    5
    Bogdan-Andrei Lovin duce Banatul pe scena culinară europeană la Young Chef Award 202
    6
    Festivalul de Muzică al Mediciniștilor Timișoreni revine în 2025 cu un format special
    7
    Nereguli pe bandă rulantă în comerțul timișorean. Aproape 800 de amenzi aplicate anul acesta de Poliția Locală
    8
    Intervenție a ISU în Calea Șagului, după ce a fost reclamat miros de benzină într-un bloc
    9
    Peste 200 de amenzi și un șofer cu 175 km/h, în urma unei razii rutiere în Timiș
    10
    Mai puțin de jumătate dintre elevii români sunt optimiști privind viitorul profesional. Salvați Copiii lansează o platformă interactivă de orientare vocațională

    Cele mai noi știri

    Ştiri din Timiș

    Viceprimarul Ruben Lațcău: „Timișoara este pregătită să extindă transportul public către Giroc și Chișoda"

    Ştiri din Timiș

    Cum să construiești o rutină sănătoasă când lucrezi de acasă - 5 sfaturi simple

    Eveniment

    Captură importantă de țigarete ilegale în Izvin. O femeie a fost amendată cu 20.000 de lei

    Lugoj

    FOTO. Performanțe de top pentru CSM și CSȘ Lugoj la concursul internațional de atletism din Serbia

    Sănătate

    Echipamente noi pentru medicii care se deplasează între pavilioanele Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Solidaritate și generozitate la Remetea Mare: 41.000 de lei strânși pentru familiile afectate de incendiul din noiembrie

    Ştiri din Timiș

    Energie verde pentru Ghiroda: investiție strategică într-o centrală fotovoltaică

    Ştiri din Timiș

    Interes ridicat pentru noua hală de mentenanță a tramvaielor din Timișoara: patru asocieri de firme în cursă

    Eveniment

    Atenție, șoferi! Controale cu etilotest și drugtest pe drumurile din Timiș, în această săptămână

    Lugoj

    Rețelele de apă și canalizare intră într-o nouă etapă de modernizare. Investiții majore făcute de Aquatim la Lugoj
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici