Ziua Cooperării Europene la Timisoara, cu Alice in Teatrul Virtual

De S.P.D.
Ziua Cooperării Europene la Timisoara, cu Alice in Teatrul Virtual
Ziua Cooperării Europene 2013 va fi celebrată la Timişoara cu un eveniment artistic….futurist: echipa proiectului transfrontalier „Teatru Virtual – Pod cultural” E-THEATRUM va repune în scenă, într-o nouă formulă inovativă, spectacolul “Alice (Pe urmele lui Lewis Carroll)”.

Ziua Cooperării Europene va fi sărbătorită în 26 septembrie 2013, printr-un eveniment realizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, împreună cu Inno-Motive Nonprofit Kft. din Szeged, sub egida Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Dacă premiera-duplex s-a jucat simultan la Timișoara şi Szeged, în 10 iunie 2013, şi a fost transmisă live prin intermediul internetului, de această dată, în 26 septembrie 2013, de la ora 16:00, tinerii interpreţi ai spectacolului, din România şi din Ungaria, se vor afla cu toţii în sala Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely” Timișoara, ”despărţiţi”, ca în Ţara Minunilor, de un zid şi o fereastră. Spectatorii se vor afla și ei, alternativ, de o parte şi de cealaltă parte a ”oglinzii”, la fel ca în celebra carte a lui Lewis Carroll, şi vor putea vedea, succesiv, cele două perspective ale poveştii, în secvenţe de câte 15 minute, jucate în limba engleză. Spectacolul este regizat de Kedves Emőke, pe muzica lui Cári Tibor, interpretată de orchestră şi cor şi difuzată live prin intermediul tehnologiei virtuale. Accesul la spectacol se face pe baza invitațiilor gratuite, solicitate Teatrului Maghiar.

Pentru a putea participa la realizarea acestui spectacol, cei 24 de tineri cu aptitudini scenice din România și din Ungaria au urmat un program complex de educaţie artistică, derulat sub îndrumarea mentorilor.
E-THEATRUM este un proiect conceput pentru a reuni producători, e-traineri, tineri cu aptitudini artistice, actori şi spectatori din România şi Ungaria şi de a realiza, împreună, un pod cultural, care să ofere noi posibilităţi de comunicare şi conexiune între public şi teatru.

Ziua Cooperării Europene, derulată sub deviza ”La graniţe ne dezvoltăm împreună”, are ca principal scop celebrarea cooperării între regiuni şi ţări europene. Aceasta campanie este coordonată de Programul INTERACT, în colaborare cu Comisia Europeană şi este susţinută de către Comitetul Regiunilor şi Parlamentul European.

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 se alătură acestei campanii prin spectacolul Alice şi prin alte evenimente realizate în cadrul proiectelor finanţate, care se adresează unui public larg, inclusiv copiilor şi familiilor lor. Cu această ocazie vor fi organizate zeci de evenimente în fiecare ţară, având ca scop apropierea locuitorilor din zonele de graniţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor