Zeci de persoane din mediul rural au absolvit cursurile de dezvoltare profesionala oferite de Camera de Comert Timis

De Marcel Hoster
Zeci de persoane din mediul rural au absolvit cursurile de dezvoltare profesionala oferite de Camera de Comert Timis
© Zeci de persoane din mediul rural au absolvit cursurile de dezvoltare profesionala oferite de Camera de Comert Timis (foto: arhiva)
Camera de Comerţ Timiş a oferit unui număr de 70 de persoane din mediul rural şansa să parcurgă gratuit o serie de cursuri de dezvoltare profesională. Beneficiarii programului finanţat din bani europeni au studiat să devină antreprenori, operatori în domeniul IT, angajaţi în domeniul curăţeniei.


Un număr de 70 persoane din mediul rural – șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, manageri şi angajaţi de firme din domenii non-agricole, au absolvit cursurile gratuite organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş prin Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European.

Astfel, 30 de persoane care doresc să înființeze o afacere pe cont propriu au absolvit cursul de Competențe antreprenoriale, iar 16 persoane au urmat cursul de Competențe IT, curs de inițiere în folosirea calculatorului pentru cei care doresc să deprindă competențele de utilizare a tehnicii de calcul sau să-și dezvolte competențele de comunicare și operare modernă a informațiilor. În ceea ce privește cursurile de calificare, 24 de persoane au absolvit cursul de Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport.

În prezent este în derulare cursul de calificare pentru meseria de Operator introducere, validare și prelucrare date care va permite unui număr de 24 de absolvenți angajarea la orice agent economic sau instituție publică care operează cu date. Desigur, acele firme mai trebuie să şi solicite angajarea de personal.

Un alt curs, de Lucrător în comerț, va începe în data de 2 septembrie și se adresează persoanelor care doresc să se califice pentru a se angaja ca vânzători, persoanelor doritoare să-și înființeze propria afacere comercială, dar și celor care sunt deja angajați în magazine ca necalificați și doresc să-și dezvolte competențele. La acest curs, se pot înscrie și persoane care nu și-au finalizat studiile minime obligatorii.

În cadrul proiectului, absolvenții cursurilor de calificare primesc subvenții și sprijin pentru angajare din partea CCIAT care a inițiat discuții cu firme ce au nevoie de aceste meserii și cu agenții de recrutare. De asemenea, experții CCIAT oferă, gratuit în cadrul proiectului, consiliere privind orientarea în carieră.

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !