Zeci de olimpici din toata tara se pregatesc la Timisoara

De Adrian Panduru
Zeci de olimpici din toata tara se pregatesc la Timisoara
© Foto: arhiva
Tabăra Națională de Chimie, ediția a 13-a, organizată anual de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru pregătirea olimpicilor naţionali se desfășoară, timp de o săptămână, în Timișoara. Nu mai puțin de 80 de elevi sunt prezenți la această tabără care se desfășoară în urbea de pe Bega.


Tabăra reunește la Timișoara 80 de elevi din 29 de județe, 15 profesori-lectori din învăţământul preuniversitar și universitar, care susţin cursurile de pregătire, 23 de profesori însoțitori și 10 studenți ai Universității de Vest.

Participanții sunt câștigătorii fazei naționale a Olimpiadei de Chimie a Elevilor, Ediția LI, Târgoviște 2017 şi ai Concursului Raluca Ripan pentru elevii de clasa a VII-a, fiind clasați pe primele 15 locuri la clasele la care au concurat. Unii dintre aceşti elevi au făcut parte din loturile naţionale şi au participat la olimpiade internaționale.

Echipele de olimpici la Chimie s-au întors cu medalii de la concursurile internaționale din acest an: Olimpiada Internaţională de Chimie (desfăsurată la Bangkok) – două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada 2017 – o medalie de aur şi două medalii de argint, EUSO 2017 (desfăşurată la Copenhaga) – ambele echipe au obţinut medalii de bronz, IESO 2017 (desfăşurată la Nisa) – două medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz.

Cursurile au loc la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timișoara și în laboratoarele Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului de la Universitatea Politehnica.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !