Zeci de milioane de euro, disponibili pe programele de cooperare transfrontaliera cu Serbia

De Marcel Hoster
Zeci de milioane de euro, disponibili pe programele de cooperare transfrontaliera cu Serbia
© Zeci de milioane de euro, disponibili pe programele de cooperare transfrontaliera cu Serbia (foto: arhiva)
Organizaţiile interesate în colaborarea cu altele similare din zona de graniţă cu Serbia vor avea la dispoziţie 50 de milioane de euro din fonduri europene, în cadrul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia în noul exerciţiu de finanţare 2014 – 2020. Lansarea concursului pentru proiectele de finanţare va avea loc luna viitoare.


Vineri, 14 august, în localitatea sârbă Bor, a fost decisă modalitatea de implementare a noului program de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, fiind astfel stabilite documentele necesare pentru a demara implementarea efectivă a programului. În perioada imediat următoare vor fi organizate evenimente dedicate identificării potențialilor parteneri.

Apelul de proiecte va fi lansat în data de 15 septembrie şi va avea un buget de 50 milioane de euro, din care 22 de milioane vor fi dedicate proiectelor strategice. Termenul pentru depunerea proiectelor este 15 ianuarie 2016, iar pentru proiectele strategice este 15 martie 2016.

Deciziile au fost luate la Bor, Serbia, în cadrul primei reuniuni a comitetului constituit din reprezentanți de la nivel regional și central, precum și din reprezentanți ai societății civile din cele două țări participante. Întâlnirea a fost precedată, pe 13 august, de cea de-a noua şi ultima reuniune a CCM 2007-2013.

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 6 august 2015. Programul continuă finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.

Potențialii beneficiari şi toți cei interesați de cooperarea transfrontalieră româno-sârbă în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia pot obține mai multe informații accesând secțiunea 2014-2020 din cadrul site-urilor: www.brct-timisoara.ro și www.romania-serbia.net.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !