Zeci de masini inmatriculate in Bulgaria, descoperite cu acte false la frontiera de Vest

De Raoul Jurchela
Reactualizat la:
1Comentariu
Zeci de masini inmatriculate in Bulgaria, descoperite cu acte false la frontiera de Vest
© Tion: Zeci de masini inmatriculate in Bulgaria, descoperite cu acte false la frontiera de Vest
Descoperirea falsurilor la frontieră a fost una dintre activitățile ce i-au ținut ocupați pe polițiștii de frontieră timișoreni în primele șapte luni ale anului. Oamenii legii au constatat 140 de infracțiuni de fals și uz de fals. În cele mai multe dintre cazuri au fost descoperite documente falsificate pentru autoturisme înmatriculate în Bulgaria.

În primele șapte luni ale lui 2016 au fost descoperite 140 de infracțiuni de fals și uz de fals, la frontiera de Vest. Majoritatea documentelor falsificate au fost taloane de inspecție tehnică periodică, cărți de identitate, dar și permise de conducere. Cele 140 de infracțiuni au fost depistate de polițiștii care activează în punctele de trecere a frontierei Frontierei Porţile de Fier I, Porţile de Fier II, Cenad, Moraviţa şi Naidăş. Cele mai multe falsuri au fost depistate în cazul autoturismelor înmatriculate în Bulgaria.

„În perioada 1 ianuarie – 10 august 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au descoperit, în urma activităţilor de control şi supraveghere desfăşurate la frontieră, 79 de documente falsificate, din care: 65 taloane de inspecţie tehnică periodică, 8 certificate de înmatriculare, 5 permise şi 1 carte de identitate. Documentele au fost prezentate atât de cetăţeni români cât şi străini, fiind constatate 142 de infracţiuni de fals şi uz de fals. Majoritatea taloanelor de inspecţie tehnică periodică falsificate au fost pentru autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria. Falsurile au fost realizate folosindu-se taloane bulgăreşti originale, care în prealabil au fost scanate şi prelucrate informatic. Pe documentele astfel obţinute au fost aplicate în fals elemente de siguranţă asemănătoare cu cele originale”, spun oamenii legii.

Permisele, dar și certificatele de înmatriculare erau falsificate pe suport din material plastic pe care au fost imprimate datele, fotografiile titularilor dar și informații cu caracter general. Cartea de identitate a fost falsificată, spun polițiștii, pe suport policarbonat asemănător cu cel valid și prin folosirea de computere performante și imprimante color.

„Majoritatea cetăţenilor care îşi falsifică documentele de călătorie sunt cetăţeni români, posesori de autovehicule înmatriculate în străinătate şi care se deplasează în mod frecvent în Serbia sau Ungaria în scop turistic şi comercial. În momentul depistării persoanelor care recurg la asemenea metode, poliţiştii de frontieră procedează la întreruperea călătoriei celor în cauză şi întocmesc acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de ieşire / intrare ilegală în ţară. Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni este închisoare de la 3 luni la 5 ani”, adaugă polițiștii de frontieră.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor