Zece sfaturi esențiale care să te ajute să cumperi un Mac

Reactualizat la:
Zece sfaturi esențiale care să te ajute să cumperi un Mac
© foto: e-mag
ADVERTORIAL. Dacă te-ai săturat de Windows sau ai fost dintotdeauna un fan al iOS și al Apple, atunci cu siguranță ai nevoie de un Mac. Cu toate acestea, alegerea unui computer de la Apple poate fi destul de dificilă, din cauza – surpriză! – a numeroaselor opțiuni. Prea multe opțiuni dintre care să alegi îți pot da de cap, la fel ca și diferențele insesizabile pentru un neexperimentat în ceea ce privește caracteristicile tehnice.

În ajutorul tău sărim, în acest caz, pentru a-ți explica ce factori trebuie să iei în considerare atunci când alegi un computer Apple.

Costul este un factor important care va cântări mult în cumpărarea unui Mac, deoarece acestea pot fi foarte scumpe. Apple tinde să taxeze la nivel premium caracteristici precum mai multă memorie RAM și mai multă capacitate de stocare. Cele mai multe Mac-uri nu sunt upgradabile, deci ce ai ales, cu aia vei rămâne.

Trebuie să te aștepți ca Mac-ul pe care îl cumperi azi să fie activ și funcțional pentru cei puțin trei ani și poate pentru 5-6 ani. Drept urmare, trebuie să te gândești bine ce decizie vei lua, când vei face o alegere.
Dacă ai dubii ce să alegi între desktop și mobil, trebuie să știi că majoritatea cumpărătorilor de Mac aleg notebook-uri, deoarece ele pot fi folosite și ca desktop, adăugând monitor, tastatură și mouse.

Trei tipuri de computere desktop Apple există, în prezent: iMac, Mac Mini și noul Mac Pro, în formă de răzătoare. Ultima opțiune este total indezirabilă, iar între iMac și Mac Mini prețul va face diferența pentru tine, dacă știi sigur că vrei un desktop.
În ceea ce privește notebook-urile, ai la dispoziție patru opțiuni din care să alegi: MacBook-ul de bază, noul MacBook Air din 2018, MacBook Pro de 13 inchi și MacBook Pro de 15 inchi.

În timp ce MacBook-ul de bază este un laptop de evitat, la fel cu este și MacBook air fără ecranul Retina, așa că alegerea cea mare o vei face între MacBook Air și MacBook Pro.

Mai jos, îți oferim zece sfaturi prin care să faci o alegere corectă.

  1. Dacă ai nevoie de un iMac Pro, vei ști deja acest lucru.
  2. Nu cumpăra Mac Pro, MacBook de bază sau MacBook Air non-Retina.
  3. Cei mai mulți oameni cumpără notebook-uri. Cu excepția cazului în care ești foarte entuziasmat de un iMac „all-in-one” sau de un mini-Mac foarte flexibil, trebuie să alegi fie un MacBook Pro, fie un MacBook Air.
  4. Dacă vrei un computer care să încapă oriunde, dar pe care nu ai nevoie neapărată să îl iei cu tine pe drumuri, alege un mini Mac.
  5. Dacă ai nevoie de un ecran mai mare pe drum, ia un MacBook Pro de 15 inchi.
  6. Dacă ai nevoie de un notebook mai mic, va trebui să alegi între un MacBook Air și MacBook Pro de 13 inchi, modele foarte similare. Alege un MacBook Pro dacă ai nevoie de mai multă energie. Alege însă un MacBook Air pentru a economisi bani sau pentru o greutate mai mică.
  7. Achiziționează cât mai multă putere a procesorului pe care ți-o poți permite. Încearcă să nu alegi nimic sub un i7, deoarece vei putea regreta decizia.
  8. Cumpără cât de multă memorie RAM îți poți permite. Încearcă să nu iei nimic mai mic de 16 GB sau vei regreta.
  9. Poți întotdeauna să extinzi spațiul de stocare ulterior, deoarece Thunderbolt 3 este foarte rapid.
  10. Nu cumpăra niciodată un Mac cu un hard disk. Timpul lor a trecut, așa că optează pentru un SSD.

(239284)
Regulament de plasare a anunturilor