Zece agentii de turism din Timis au ramas cu licenta suspendata

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
3Comentarii
Zece agentii de turism din Timis au ramas cu licenta suspendata
Probleme mari în turismul timişean. Un număr de zece firme de specialitate au fost lăsate fără  licenţă de operare. La sfârşitul săptămânii trecute Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a anunţat că 10 asemenea societăţi care au sediul în judeţul Timiş au rămas fără licenţă. Vedeţi lista agenţiilor cu licenţa suspendată şi a celor autorizate.

Ministerul de specialitate actualizat, la finalul săptămânii precedente, lista cu agenţiile de turism cărora le-a fost retrasă licenţa de turism. Această licenţă este singurul temei legal prin care acestea pot oferi servicii turistice. Astfel, lista cu agenţiile de turism rămase fără licenţă în anul 2012 a ajuns la 177. Printre firmele cu licenţa suspendată sunt şi zece cu sediul în Timiş. În judeţul Timiş funcţionează la ora actuală 84 agenţii de turism cu licenţă.

Măsura luată  de minister este considerată una benefică acestui sector al economiei. Reprezentanta zonală a patronatului din turism consideră această măsură ca fiind necesară.

„Acest lucru este binevenit, un gest de salubrizare a serviciilor turistice oferite în judeţul Timiş, care îi poate feri pe timişoreni de neplăceri. Nimeni nu doreşte să-şi transforme o vacanţă de vis într-un coşmar!”, ne-a declarat ne-a declarat Gabriela Petcana, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism – ANAT pe judeţele Timiş şi Caraş-Severin şi director al unei agenţii de turism timişorene – Ultramarin.

Verificaţi din timp cu cine vă programaţi vacanţa

Problemele care apar la stabilirea itinerariului vacanţei mult visate impun verificarea din timp a agenţiei cu care lucraţi. Ceea ce trebuie ştiut este faptul că există agenţii de turism foarte sigure, iar acestea pot fi identificate urmărind câteva elemente.

Primul element ce garantează  un anumit nivel de siguranţă şi legalitate este licenţa de turism acordată de către minister şi fără de care agenţiile nu pot oferi legal servicii turistice. Un alt element ce denotă seriozitate din partea agenţiilor de turism este afilierea la ANAT şi IATA. Această afiliere presupune respectarea strictă a unor reguli foarte stricte, iar agenţiile afiliate trec periodic printr-un proces scrupulos de audit.

„Există în Timişoara nenumărate agenţii de apartament care oferă servicii îndoielnice la prețuri aparent foarte bune. Simplul fapt că deţin o licenţă MDRT nu este îndeajuns. Agenţiile cu adevărat sigure sunt  membre Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism – ANAT. Cele care pun accent pe siguranţă investesc şi într-un proces de certificare ISO”, a mai declarat Gabriela Petcana.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor