Zambete pentru copiii bolnavi de cancer – biblioteca dotata cu jocuri si carti noi la Spitalul Louis Turcanu Timisoara

De Adrian Panduru
1Comentariu
Zambete pentru copiii bolnavi de cancer – biblioteca dotata cu jocuri si carti noi la Spitalul Louis Turcanu Timisoara
© TION: Zambete pentru copiii bolnavi de cancer – biblioteca dotata cu jocuri si carti noi la Spitalul Louis Turcanu Timisoara
Zâmbete pe fețele copiilor bolnavi de cancer din Timișoara – asta își propune să aducă o campanie demarată în urbea de pe Bega. Este vorba de o inițiativă prin care a fost dotată biblioteca Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara cu jocuri și cărți noi.

La Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara sunt internați, în fiecare an, aproximativ 350 de copii care suferă de cancer și leucemie. Micuții au acum la dispoziție 200 de cărți și jocuri care să le mai aducă câte un zâmbet pe buze, deși boala cu care se luptă ei este una deosebit de grea. La Spitalul de Copii Louis Țurcanu Timișoara a avut loc lansarea noii biblioteci, care este echipată şi renovată integral de partenerii, prietenii şi sponsorii Asociaţiei Oncologice Părintele Arsenie Boca, fondată de Irina Petecel.

Proiectul îşi propune să aducă zâmbete pe chipurile copiilor care se luptă cu cancerul în Spitalul de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu, secţia Onco-Hematologie, prin echiparea vechii biblioteci a spitalului cu cărţi şi jocuri noi. Este o acţiune umanitară destinată bucuriei celor mici. Poveşti nemuritoare pentru suflete nemuritoare – acesta este titlul campaniei gândită de Asociaţia Oncologică Părintele Arsenie Boca în colaborare cu o agenție de marketing, cu scopul de aduce zâmbete şi vise din poveştile nemuritoare, copiilor încercați de cancer.

“Ne dorim să oferim un zâmbet, o clipă de bucurie, speranţa, multă culoare, o poveste,un vis, o carte. Pentru că biblioteca Spitalului de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu, secţia Onco-Hematologie, are nevoie de cărţi noi pentru copilaşi plini de speranţă“, spune Irina Petecel, fondator al Asociaţiei Oncologice Părintele Arsenie Boca.

„Jocul, cititul, scrisul sunt salvatoare. Fiecare am trecut prin perioade grele, în care punând mâna pe o carte am uitat de necazurile pe care le avem. Gândul de a strânge cărți pentru copiii care au probleme cu cancerul e un lucru miraculos. Sunt lucruri colorate aici, întotdeauna în poveștile pentru copii binele învinge. Mă asociez acestei inițiative și cred că ar trebui ca gesturile acestea să fie multiplicate. Să nu rămână doar în locul ăsta, doar azi, e nevoie de cărți”, a spus scriitorul Robert Șerban, prezent la eveniment.

Asociaţia Oncologică, sprijinită de mai multe edituri, librării, sponsori şi persoane cu suflet mare din Timişoara a organizat o campanie de strângere de cărţi şi jocuri noi, derulată în perioada 1-14 februarie. De altfel, 15 februarie este Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului la Copii.

„De fiecare dată când se pune problema de sănătate, când este vorba de copii, de asemenea boli, încercăm să aducem în opinia tuturor ceea ce înseamnă boala aceasta nenorocită pentru copii care nu știu prea multe și nu au posibilitatea să se apere. Aștept cu interes, în perioada imediat următoare, pentru că în 25 avem o ședință a consiliului județean, care împarte bugetul, după ce a fost aprobat, sunt în stare să susțin în fașa colegilor un proiect care poate să dirijeze, poate puțin mai aplicat, poate mai mult decât o carte, poate ne gândim și al altceva, discutăm de consiliul județean”, a spus Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

Secția de hematooncologie de la Spitalul Louis Țurcanu are 63 de paturi. Medicii de aici diagnostichează 70-80 de cazuri noi oncologice pe an la copii. La Timișoara este singurul centru care diagnostichează complet toate leucemiile – sunt copii din absolut toate judeţele ţării care vin aici.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor