Vreti sa deveniti asistent maternal si sa aveti grija de copii care au ramas singuri pe lume? Acum aveti ocazia

De Adrian Panduru
Vreti sa deveniti asistent maternal si sa aveti grija de copii care au ramas singuri pe lume? Acum aveti ocazia
© Foto: arhivă
Vreți să fiți asistent maternal și să aveți grijă de copii care au rămas singuri pe lume? Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş organizează un nou curs de formare pentru asistenţii maternali profesionişti.

Asistentul maternal profesionist este persoana care primește în plasament copii la domiciliu și are grijă de aceștia, îi educă și le asigură cele necesare dezvoltării.

Salariul unui asistent maternal ajunge, în medie, la 3.000 de lei brut pe lună, în funcție de numărul de copii care se află în plasament și mai multe elemente care stabilesc remunerația unui asistent, care poate fi mai mică sau mai mare față de media prezentată mai sus.

Dacă vreți să deveniți asistent maternal, atunci puteți depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, din Piata Regina Maria, nr. 3, Timișoara, în perioada 2 iulie – 31 august 2018.

La cererea de evaluare vor fi anexate:

a) un curriculum vitae al solicitantului

b) copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș)

c) copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite

d) cazier judiciar

e) adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

„În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document”, transmit reprezentanții DGASPC Timiș.

Cursurile de formare profesională vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minimum 60 de ore. Cursul este gratuit.

Persoanele care doresc să urmeze acest curs trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament; să aibă în folosinţă legală o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament; să aibă minim studii absolvite școală generală – cu diplomă.

Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care: au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni, au fost decăzute din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă ori dacă persoanele respective suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs pot fi obţinute la Serviciul Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul al DGASPC – telefon 0256-490.281, 494.030.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor