Vom merge cu troleibuzul pana la Dumbravita. Iesirea din Timisoara va fi la patru benzi

De B.A.M
Reactualizat la:
21Comentarii
Vom merge cu troleibuzul pana la Dumbravita. Iesirea din Timisoara va fi la patru benzi
© TION - Vom merge cu troleibuzul pana la Dumbravita
Primăria Timişoara şi cea din Dumbrăviţa au accesat fonduri europene pentru a extinde linia de troleibuz până în localitatea limitrofă. Odată cu acest proiect, dar din fonduri separate, va fi extins la patru benzi şi drumul de la ieşirea din Timişoara, de la sensul giratoriu din Calea Sever Bocu, la sensul giratoriu de la Kaufland.


„Am reuşit să finalizăm licitaţia pentru proiectul de execuţie a extinderii reţelei de troleibuz până la Dumbrăviţa, proiect care va fi implementat de firma SC Martin Rose România SRL, cu câţiva asociaţi. Valoarea contractului este de 13,5 milioane de lei şi termenul de execuţie este de şase luni. Lucrările pot începe imediat. Este rezultatul final”, a anunţat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Potrivit oficialilor Primăriei Timişoara, linia 14 va fi astfel extinsă pe o lungime de 3,7 kilometri, proiectul cuprinzând şi construcţia a încă 12 stații. Acestea sunt următoarele: Calea Sever Bocu colț cu Ion Ionescu de la Brad, Kaufland Dumbrăvița, str. Fervenția colț cu Petofi Sandor, str. Bălcescu colț cu Petofi Sandor, str. Franyo Zoltan (la școală), str. Jozsef Attila colț cu Sandor Petofi.

Apoi, troleibuzul 14 va întoarce în sensul giratoriu, iar spre Timișoara stațiile vor fi amplasate în următoarele locații: strada Petofi Sandor (la cimitir), Iozsef Attila colț cu Petofi Sandor, str. Petofi Sandor la parc (peste drum de primărie), str. Eftimie Murgu colț cu Petofi Sandor, Kaufland.

Odată cu extinderea liniei de troleibuz, susţin oficialii primăriei, se vor face lucrări şi la drumul de legătură dintre Timişoara şi Dumbrăviţa. Astfel, drumul de la sensul giratoriu din Calea Sever Bocu şi până la sensul giratoriu de la Kaufland va fi extins la două benzi pe sens şi se vor realiza piste de biciclete şi trotuare noi. Primăriei Timişoara îi revine realizarea acestui proiect până la strada Constructorilor, iar Primăria Dumbrăviţa va executa lucrările până la sensul giratoriu de la Kaufland.

„Timişoarei îi revine extinderea până la strada Constructorilor. Noi avem de extins la patru benzi până la sensul giratoriu de la Kaufland. Dar nu mai departe”, a declarat primarul din Dumbrăviţa, Victor Malac.

Edilul-şef din Dumbrăviţa spune că în ceea ce priveşte descărcarea de pe autostradă, el a propus Consiliului Judeţean Timiş să realizeze o nouă legătură cu Calea Aradului, pe bulevardul Petre Ţuţea, ceea ce ar însemna că maşinile nu vor mai trece prin comună. Deocamdată, însă, nu a primit niciun răspuns.

„Cu descărcarea prin Dumbrăviţa, eu le-am oferit variante. La bulevardul Petru Ţuţea, de exemplu, putem realiza o legătură nouă cu Calea Aradului. Noi ne-am arătat dispuşi să punem la dispoziţie terenul, dar nu am primit niciun răspuns”, a mai spus Malac.

 21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor