Vladimir Carpaci la Primaria Timisoara: Nu putem fi executati silit deoarece fapta s-a prescris

De B.A.M
Reactualizat la:
49Comentarii
Vladimir Carpaci la Primaria Timisoara: Nu putem fi executati silit deoarece fapta s-a prescris
Vladimir Cârpaci, însoțit de avocat și doi lideri ai romilor, a venit marți dimineața la Primăria Timișoara pentru a lămuri cu primarul Nicolae Robu problema executării silite pentru o amendă neplătită în valoare de 365.000 lei. „Pipi” Cârpaci a susținut, înaintea întâlnirii cu municipalitatea timișoreană, că nu poate să-l execute silit deoarece fapta s-a prescris.

Vă reamintim că primarul Nicolae Robu a cerut executarea silită a clanului Cârpaci deoarece, timp de 10 ani, cunoscuta familie de romi din Timișoara a refuzat să pună în aplicare o sentință definitivă și executorie prin care trebuia să readucă la starea inițială un imobil aflat pe strada Mihai Eminescu, numărul 6.

În cursul anilor, amenzile pentru nepunerea în aplicare a acestei sentințe au ajuns la suma de 365.000 lei, primarul Robu cerând ca în contul acestei datorii, clanul Cârpaci să cedeze imobilul în care, până de curând s-a aflat o secție a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”.

Marți dimineața, înaintea întâlnirii cu primarul Robu, delegația din care făcea parte și Vladimir Cârpaci a avut și o scurtă întâlnire cu viceprimarul Traian Stoia . După aceasta întâlnire „Pipi” Cârpaci a declarat că nu există nici o executare silită pe numele său și, mai mult, primarul Robu nu are cum să ceară executarea silită a proprietăților sale, deoarece fapta s-a prescris. 

“O să discutăm să vedem ce facem cu problema Spitalului de Copii. (Robu – n.r.) Nu are nicio executare silită pe numele meu. Vrem să găsim o soluţie, un schimb, există mai multe variante”, declara, înainte de întâlnirea cu oficialităţile locale, Vladimir Cârpaci.

În plus, Vladimir Cârpaci susține că în 2003, când a fost dată acea sentință, el nu era proprietarul clădirii, el intrând în posesia acesteia abia în 2006. În prezent, el este proprietar alături de o altă persoană pe care nu a nominalizat-o. Delegația de romi s-a întâlnit, apoi, cu primarul Nicolae Robu și viceprimarii Traian Stoia și Dan Diaconu, în sala de consiliu a Primăriei Timișoara. 

UPDATE: În timpul întâlnirii, Vladimir Cârpaci și avocatul acestuia și-au arătat disponibilitatea de a ceda gratuit spațiul în care a funcționat secția TBC a Spitalului de Copii, însă doar pentru o perioadă de 2 – 3 ani, timp în care municipalitatea s-ar obliga să facă niște investiții în acel imobil pentru a-l readuce într-o stare decentă. De asemenea, el a spus că a solicitat şi a primit, în 2010, o autorizaţie de construcţie de la Primăria Timişoara pentru imobilul de pe Mihai Eminescu nr. 6, fără ca cineva să îi aducă la cunoştinţă faptul că există o amendă stabilită de instanţă în cazul în care nu execută acele lucrări.

Primarul Nicolae Robu a declarat că va prezenta consilierilor locali, în ședința de plen de joi, această propunere urmând ca ei să decidă dacă o vor accepta sau respinge. Însă, primarul Timișoarei a precizat că acest lucru nu înseamnă că va renunța la demersul de a executa silit familia Cârpaci pentru datoria de 365.000 lei, care, în opinia sa, nu s-a prescris și nici nu va renunța la demersul de a anula actul de vânzare – cumpărare a imobilului în care a funcționat secția Spitalului de Copii, deoarece, la momentul acela, municipalitatea timișoreană nu și-a putut utiliza dreptul de preempțiune. 

“Sunt semne de întrebare privitoare la modul în care un număr mare de case a ajuns în proprietatea unui număr mic de persoane de etnie romă. Noi nu dorim să punem anatema pe întreaga etnie, dorim însă să nu ocolim subiectele sensibile. Primăria Timişoara are zeci de procese şi litigii pe proprietăţi care se află în posesia unui număr mic de persoane. (…) V-am sugerat să donaţi clădirea (în care a funcţionat secţia Spitalului de Copii – n.r.), pentru că aşa putem să facem proiecte pe termen lung. Vreau să vă mai informez că acea execuţie silită va fi dusă până la capăt. Vă mai informez că am obţinut câştig de cauză în procesul prin care am cerut anularea actului iniţial de vânzare. Doamna care a deţinut clădirea a făcut recurs şi mâine (miercuri – n.r.) se pronunţă instanţa. Mai există şi un dosar penal la DNA, în care se anchetează cum s-a făcut reîmproprietărirea”, a afirmat primarul Robu, care şi-a exprimat speranţa că Primăria Timişoara va avea câştig de cauză.

Faţă de cele spuse de primarul Nicolae Robu, avocatul lui Vladimir Cârpaci a afirmat că şi clientul său deţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care arată că acesta a fost cumpărător de bună credinţă.

Rămâne de văzut ce vor decide consilierii locali, dar şi instanţa de judecată în acest caz.49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor