Vizita sefului CNADNR pe Lugoj – Deva: in continuare sunt probleme cu constructorii

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Vizita sefului CNADNR pe Lugoj – Deva: in continuare sunt probleme cu constructorii
© Tion: Vizita sefului CNADNR pe Lugoj – Deva: in continuare sunt probleme cu constructorii (foto: arhiva)
Vizită de lucru la cel mai înalt nivel pe traseul autostrăzii A1. Constructorii celor trei loturi din Lugoj – Deva nu au ieşit prea bine la verificările efectuate joi, 12 mai, de Cătălin Homor, şeful Companiei de Drumuri, unii din vina lor, unii chiar din cea a beneficiarului.

Şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a venit să verifice stadiul lucrărilor de pe cele trei loturi ale autostrăzii Lugoj – Deva aflate în execuţie. Iar cele descoperite nu sunt în măsură să-l bucure pe Cătălin Homor. În continuare, pe lotul 2 sunt probleme, iar dialogul purtat între beneficiar şi constructor pare a fi unul puţin reuşit.

Ceva mai bine este pe lotul 3, acolo firma constructoare s-a pus pe treabă, în timp ce pe lotul 4 deja problemele sunt cunoscute, se ştie că pe două din cele patru tronsoane nu există autorizaţie de construcţie, problemă ce ar putea fi rezolvată până în iulie.

„Așa cum am promis că vom monitoriza toate proiectele importante ale Companiei, am fost pe șantierele de la Lugoj – Deva și am discutat la fiecare lot în parte cu reprezentanții noștri în teren, cu antreprenorii și cu toți cei implicați în realizarea acestor proiecte. Din câte știm cu toții, la lotul 2, responsabili fiind cei de la Salini Impregilo Spa, avem probleme.

Cu toate aceste probleme, create și apărute în timp, le-am solicitat, sper pentru ultima oară, să se alinieze normalitații unui ritm de lucru necesar pentru realizarea obiectivului. Suntem într-un contract cu această firmă și le-am solicitat ca în 2 săptămâni să-și recabilibreze activitatea pe șantier.

Pe lotul 3 am constatat că lucrurile s-au îmbunătățit. Este ca un maraton. Se lucrează peste tot, poate nu chiar la nivelul la care ar trebui, dar e mult mai bine decât înainte. Pentru lotul 4, din cele 4 secțiuni, două sunt executate în mare parte și două sunt oprite, sistate, ne zbatem să le obținem autorizațiile până în luna iulie’, a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, între km 27+620 şi km 56+220, are ca şi antreprenor al lucrării Asocierea S.C. Salini Impregilo S.P.A. și S.E.C.O.L. – Societa Edile Construzioni e Lavori – Societate pe Acțiuni, iar stadiul fizic este de 38,59%.

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, de la km 56+220 la km 77+361, are ca şi antreprenor Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A., aici stadiul fizic fiind de 43,08%.

La lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, km 77+361 – km 99+500, antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L., stadiul fizic fiind de 44,70%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor