Viitorii absolventi de drept din Timisoara, locul doi la nivel mondial

De M. Hoster
Viitorii absolventi de drept din Timisoara, locul doi la nivel mondial
După ce s-au calificat în faza finală a concursului World Human Rights Moot Court Competition, reprezentanţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara s-au clasat pe locul doi la nivel mondial.

În perioada 7–10 decembrie 2013, s-a desfăşurat la Pretoria (Africa de Sud) faza finală a celei de-a cincea ediţii a World Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs științific studenţesc organizat de Centrul pentru Drepturile Omului de pe lângă Universitatea din Pretoria.

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-a situat pe locul II în clasamentul general mondial, devansând, prin acest rezultat, echipe ale unor universităţi de prestigiu, cum sunt Universitatea din Pennsylvania (Statele Unite ale Americii), Universitatea din Lucerna (Elveţia), Universitatea Erlangen-Nurenberg (Germania), Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun (Polonia), Universitatea din Buenos Aires (Argentina); Universitatea din Sao Paulo (Brazilia), Universitatea New South Wales (Australia).

La faza finală au participat cele mai bune 15 echipe din cele 5 regiuni ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. România a fost reprezentată de echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, formată din Oana Maria Ştefănescu şi Alexandru Dan Şipoş, studenţi în anul II.

„Face parte din strategia noastră să atragem cei mai buni studenți pe care să-i pregătim la nivel internațional și care să se poată măsura cu cei mai buni specialiști în domeniile în care studiază. Reușita studenților de la Facultatea de Drept și Științe Administrative este lăudabilă și doresc să le mulțumesc atât lor, cât și cadrelor didactice implicate în competiție”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Participările Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara la acest concurs au devenit o tradiţie: în anul 2011 echipa Facultăţii de Drept din Timişoara a câştigat grupa regională Europa Centrală şi de Est şi a obţinut locul 4 în clasamentul general individual al pledanţilor, iar în anul 2012 s-a situat pe primul loc în clasamentul regiunii Europa Centrală şi de Est, obţinând, de asemenea, locul 9 în clasamentul general mondial.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor