Viceprimarul Traian Stoia: Colegiul Tehnic de Vest nu se muta!

De A.S.
Reactualizat la:
3Comentarii
Viceprimarul Traian Stoia: Colegiul Tehnic de Vest nu se muta!
În timp ce elevii şi profesorii Colegiului Tehnic de Vest se adunau vineri la protest în parcarea Primăriei Timişoara, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de decizia autorităţilor locale de a-i muta din clădirea în care funcţionează la fosta Şcoală nr. 9 de pe bulevardul Liviu Rebreanu, pentru a face loc Liceului de Arte Plastice, viceprimarul Traian Stoia a anunţat… că nu mai este nevoie să se mute.

Viceprimarul Traian Stoia a afirmat că cei de la Colegiul Tehnic de Vest nu vor mai fi mutaţi din clădirea în care funcţionează în prezent în cea a fostei Şcoli Generale nr. 9, după cum prevede o hotărâre de consiliu local, pentru că s-a găsit o soluţie pentru a putea rămâne în spaţiul actual. Unitatea de învăţământ care se va muta, din spusele lui Stoia, este Liceul de Arte Plastice, care funcţionează în prezent într-o clădire retrocedată din centrul oraşului, cei de la Arte urmând să se mute împreună cu cei de la Colegiul de Vest.

„Nu se mută. Îi bagă domnul primar şi pe cei de la Liceul de Arte şi pe ceilalţi în aceeaşi clădire. Se mută Milleniumul, care plătea o sumă simbolică, folosea 800 de metri pătraţi şi plătea în jur de 15 milioane (n.r. – 1.500 de lei) sau ceva de genul… Este un liceu particular, ei funcţionau în căminul Colegiului de Vest şi plăteau aproape nimic”, a declarat, vineri, Stoia. Această propunere de a muta Liceul Millenium pentru a le face loc celor de la Arte a fost avansată, zilele trecute, chiar de către profesorii Colegiului Tehnic de Vest.

Cert este că dacă s-ar proceda astfel s-ar crea un nou precedent legat de nepunerea în aplicare a unei hotărâri de consiliu local. Asta, pentru că şi în cazul Liceului de Arte Plastice a existat o hotărâre de consiliu local, adoptată în timpul fostei administraţii Ciuhandu, care prevedea mutarea acestei unităţi de învăţământ în acelaşi imobil de pe Rebreanu, pentru că primăria nu mai era dispusă să plătească chirii enorme pentru ca această şcoală să funcţioneze în imobilul din centru. Şi atunci, hotărârea nu a fost pusă în aplicare pentru că reprezentanţii Liceului de Arte Plastice au refuzat mutarea, rămânând în acelaşi imobil de pe strada Mihai Eminescu.
„S-a creat al doilea precedent. Trebuia, la prima măsură luată de consiliul local, a doua zi dimineaţă să fie jandarmii acolo – toată lumea merge pe Rebreanu sau acasă”, a mai afirmat Stoia.

Update: Robu despre hotărârile de consiliu nerespectate: Cea veche o vom abroga, cea mai nouă o vom amenda

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu îşi face prea mari griji în privinţa celor două hotărâri de consiliu care nu au fost respectate. Prima, dată încă din vremea primarului Ciuhandu, prevedea mutarea Liceului de Arte la Şcoala Generală nr. 9. A doua, promovată mai recent, prevedea mutarea Liceului de Arte la Colegiul Tehnic de Vest şi mutarea Colegiului Tehnic de Vest la Şcoala Gen erală nr. 9.

Niciuna dintre hotărâri nu va fi pusă acum în practică, însă primarul Nicolae Robu susţine că soluţia este simplă: în şedinţa Consiliului Local Timişoara de marţi, hotărârea mai veche va fi abrogată, iar cea mai nou va fi modificată.
„Hotărârea va fi amendată. Va fi păstrată ideea de mutare a Liceului de Arte Plastice la Colegiul Tehnic de Vest şi apoi de modificare a mutării Colegiului Tehnic de Vest la Şcoala Generală nr. 9. (…)Dacă apar elemente noi, putem modifica o hotărâre. Noi, în şedinţa de marţi, vom avea o prevedere de a anula HCL-ul vechi. Marţi vom amenda hotârârea recentă şi vom anula hotărârea veche”, a spus Robu.

Chiar dacă niciuna dintre hotărârile precedente nu a fost respectată, primarul Timişoarei susţine că ultima soluţie găsită, cea care prevede funcţionarea ambelor instituţii de învăţământ în acelaşi spaţiu trebuie respectată. În caz contrar va face plângeri penale profesorilor.

„Dar această hotărâre trebuie respectată. Mie îmi vine greu şi să vorbesc despre plângeri penale la adresa unor profesori, pentru că am o mare apreciere faţă de calitate de profesor. Dar nimeni nu e mai presus de lege”, a mai spus Robu.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor