Vicepresedintele ANAF, acuzat de trafic de influenta

De T. Ex.
Vicepresedintele ANAF, acuzat de trafic de influenta
© Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae (foto: Mediafax)
Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, care este și şef al Direcţiei Generale Antifraudă, este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Acesta este acuzat că în 2010 ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, în calitate de consilier superior în ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere, informează Mediafax.

Romeo Florin Nicolae a fost audiat la DNA Ploiești, miercuri după-amiază, iar apoi, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, acesta a asistat la perchezițiile pe care procurorii le-au făcut în două locuinţe ale acestuia din judeţul Prahova.

La finalul perchezițiilor, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă faţă de Romeo Florin Nicolae.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de: Nicolae Romeo-Florin, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în prezent vicepreședinte ANAF și director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență. În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova”, se arată într-un comunicat remis de DNA.

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei, au mai precizat reprezentanții DNA.

Totodată, preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, i-a propus premierului Victor Ponta suspendarea din funcţie, până la clarificarea situaţiei, a şefului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Nicolae Romeo-Florin, vicepreşedinte ANAF, suspectat de fapte de corupţie.

„Având în vedere comunicatul DNA, prin care a fost anunţată dispunerea efectuării urmăririi penale faţă de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepreşedinte ANAF, pentru suspiciune rezonabilă privind activitatea acestuia din vara anului 2010, când deţinea funcţia de consilier superior în cadrul ANAF – Direcţia Generalã de Coordonare Inspecţie Fiscalã şi nu coordona activitatea Direcţiei Generale Antifraudã Fiscală, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, până la clarificarea situaţiei”, a anunţat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !