Veselie si culoare in centrul istoric, timp de o saptamana. Blazzaj canta la Festivalul Artelor Timisorene

De Roxana Deaconescu
Veselie si culoare in centrul istoric, timp de o saptamana. Blazzaj canta la Festivalul Artelor Timisorene
© foto: Facebook
Va fi agitație pe străzile Timișoarei, timp de o săptămână, în luna iunie. Festivalul Artelor Timișorene a ajuns la ediția cu numărul patru, iar timișorenii sunt invitați să-și petreacă timpul liber pe străzile din centrul istoric.

Cea de-a patra ediție a festivalului va avea loc în perioada 5-11 iunie. Artiștii locali vor lua cu asalt centrul orașului, iar timișorenii sau turiștii vor putea participa la fel de fel de activități.

„Pe parcursul unei săptămâni întregi, artiştii Timişoarei: muzicieni de toate genurile, dansatori, actori şi alţi prestatori în teatru şi film, scriitori, pictori, sculptori şi designeri vor veni în faţa timişorenilor şi a vizitatorilor pentru a-i încânta cu talentul lor. Manifestări ale frumosului vor avea loc atât în aer liber, în tot centrul istoric al Timişoarei, precum şi în alte spaţii neconvenţionale”, transmit reprezentanții primăriei.

Ce veți putea face la Festivalul Artelor Timişorene? Muzică, dans, film, sculptură, pictură, modă, teatru, design, literatură, fotografie, ateliere de creaţie, toate acestea le puteţi întâlni timp de o săptămână la Timişoara. Artişti de toate genurile, interpreţi, elevi, studenţi vă invită să descoperiţi fascinanta lume a artelor.

În ultima zi a festivalului veți avea parte de două concerte susținute de trupe timișorene: The Case și Blazzaj.

Program:

Luni, 5 iunie:

Piaţa Libertăţii, 18-20.30: atelier de ikebana și atelier de caligrafie kanji, worhospuri interactive de grafică și gravură, workshopuri interactive de ceramică, atelier „paint your bag” cu pictură pe acrilice, atelier deschis „Parfumul câmpiei în centrul orașului” – atelier de țesături, atelier foto cu Raul Jichici, atelier de design ambiental și grafic design cu tema „Piața Unirii imaginară sau reală”, ateliere muzicale interactive pentru copii, jocuri muzicale cu premii, ateliere creative, tehnica gratajului, ateliere de design floral, ateliere interactive de instalații.

Piața Unirii, 18-20.30: atelier interactiv de pictură, grafică și desen, „Ceasul cartierului tău” – stand creativ experimental.

Piața Sf. Gheorghe: 18-19 – ateliere de lectură și improvizație cu o trupă independentă de teatru profesionist, 19-20 – lecții de muzică.

Piața Libertății: 20 – Orchestra Timișoara Big Band și Clubul de dans sportiv Magnum Team, 21 – Trupa Box Office Orchestra.

Marți, 6 iunie:

Piața Libertății, 18-20.30: atelier practic de realizare și prelucrare a unui basorelief și expoziție de reproduceri arheologice, workshopuri interactive de grafică și gravură, workshopuri interactive de ceramică, atelier de țesături, atelier de pictat plase cu Tourmaline Boutique, atelier foto cu Raul Jichici, atelier de design ambiental și grafic design cu tema „Piața Unirii imaginară sau reală”, ateliere muzicale interactive pentru copii, ateliere de creație din fire de tricotat, ateliere de design floral, proiect de conștientizare a demersului conservării restaurării patrimoniului cultural, „Culoarea ne însoțește – acțiune prin care studenții vor tricota materiale colorate circulare cu care vor îmbrăca vesel bilele din zona redată pietonilor.

Piața Unirii, 18-20.30: „Construcție tranzitorie” – proiect care constă într-o construcție spațialo-cromatică de mari dimensiuni, trecută prin mai multe posibilități ale figurării, atelier interactiv de pictură, grafică și desen, „Ceasul cartierului tău” – stand creativ experimental, dans sportiv cu Magnum Team, performance de dans contemporan.

Piața Sf. Gheorghe: 18-19 – ateliere de lectură și improvizație cu o trupă independentă de teatru profesionist, 19-20 – lecții de muzică.

Piața Libertății, 20: Cvartetul de coarde Ion Vidu, Splash Percussion Ensemble, Percutissimo.

Miercuri, 7 iunie:

Piața Libertății, 18-20.30: pictură pe basorelief – calendarul aztec și expoziție de planșe didactice, workshopuri de grafică și gravură, worhshopuri de ceramică, atelier de țesături, atelier de pictat plase, atelier foto, atelier de design și grafic design, ateliere muzicale interactive pentru copii – construire de instrumente muzicale din diverse materiale neconvenționale, jocuri muzicale cu premii și lecții de interpretare la instrumente și voce, precum și demonstrații muzicale, ateliere creative, tehnica gratajului, ateliere de design floral, ateliere interactive de instalații, atelier de îmbrăcat bilele din piață.

Piața Unirii, 18-20.30: „Construcție tranzitorie”, atelier de pictură, grafică și desen, stand creativ experimental, show cu Magnum Team.

Piața Sf. Gheorghe, 18-19: ateliere de lectură și improvizație cu o trupă independentă de teatru, lecții de muzică.

Piața Libertății, 19: Premierea concursului TOP 100 FOTO – TOP 10 VIDEO Timișoara, Amalia Gaiță & The Band, Sebastian Spanache Trio.

Joi, 8 iunie:

Piața Libertății, 18-20.30: pictură egipteană pe placă de ipsos prin tehnica transferului de imagine și expoziție de reproduceri arheologice, workshopuri interactive de grafică și gravură, workshopuri interactive de ceramică, atelier de țesături, atelier de pictat plase, atelier foto, atelier de design ambiental și grafic design cu tema Piața Unirii imaginară sau reală, ateliere muzicale interactive pentru copii, ateliere de creație din fire de tricotat, atelier de design floral, proiect de conștientizare a demersului conservării/restaurării patrimoniului cultural, acțiune de tricotat prin care vor fi îmbrăcate bilele din zona pietonală.

Str. Mărășești, 18.30: Battle street dance.

Piaţa Unirii, 18-20.30: proiect ce constă într-o construcție spațialo-cromatică de mari dimensiuni, atelier interactiv de pictură, grafică și desen, stand creativ experimental „Ceasul cartierului tău”, dans contemporan.

Piața Sf. Gheorghe, 18-19: Ghetto – spectacol de Simona Vintilă realizat de Teatrul Țache Junior împreună cu studenții de la Facultatea de Muzică și Teatru, lecții de muzică.

Piața Libertății, 20: dans contemporan cu Baczó Tünde şi Bogdan Iacob, The Tango Orchestra.

Vineri, 9 iunie:

Str. Alba Iulia, 18-20.30: atelier ad-hoc de pictură contemporană, într-un live painting act.

Piața Libertății, 18-20.30: pictură pe basorelief Sf. Gheorghe, workshopuri de grafică și gravură, workshopuri de ceramică, atelier de țesături, atelier de pictură pe plase, atelier foto, atelier de design ambiental și grafic design, ateliere muzicale interactive pentru copii, ateliere creative cu tehnica gratajului, ateliere de design floral, proiect de conştientizare a demersului conservării/restaurării patrimoniului cultural, acțiune prin care studenții vor tricota materiale colorate circulare pentru a îmbrăca bilele din zona pietonală.

Piața Uniri, 18-20.30: „Istoria ceaiului și metode de preparare”, construcție tranzitorie ce constă într-o construcție spațialo-cromatică de mari dimensiuni, atelier interactiv de pictură, grafică şi desen, stand creativ experimental „Ceasul cartierului tău”.

Piața Sf. Gheorghe, 17-18: Ghetto – spectacol de Simona Vintilă, realizat de Teatrul Țache Junior.

Str. Mărășești, str. Alecsandri, Piața Unirii și Piața Sf. Gheorghe: flashmoburi de tango argenitinian, urmate de prezentare de modă.

Piața Libertății: 20 – „Cum vă place?”, comedie de William Shakespeare cu studenții de la Facultatea de Muzică și Teatru, 21.30 – Parada modei, cu creații ale studențiilor de la Specializarea Modă/Design Vestimentar de la Facultatea de Arte și Design, pe tema costumului popular românesc și sârbesc.

Sâmbătă, 10 iunie:

Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Csiki Gergely Timişoara, ora 18: Piesa “HAIR” de James Rado, Gerome Ragni – acces liber (în limita locurilor disponibile).

Str. Alba Iulia, 18-20.30: atelier ad-hoc de pictură contemporană, într-un live painting act – graffiti, creion, pix, acrylic/spray, tehnică 2D.

Piaţa Libertăţii, 18-20.30: pictură pe basorelief, reproduceri arheologice din culturile lumii, basme și povești populare, workshopuri interactive de grafică și gravură, workshopuri interactive de ceramică, atelier de țesături, atelier de pictat plase, atelier foto, atelier de design ambiental și grafic design, ateliere muzicale interactive pentru copii, ateliere de creație din fire de tricotat și tehnica gratajului, ateliere de design floral, proiect de conștientizare a demersului conservării/restaurării patrimoniului design cultural, acțiune prin care studenții vor tricota materiale colorate circulare, cu care vor îmbrăca bilele din zona pietonală.

Piața Unirii, 18-20.30: „Ce mai faci scriitorule?”, construcție tranzitorie, o construcție spațialo-cromatică de mari dimensiuni, atelier de pictură, grafică și desen, „Ceasul cartierului tău”, show de dans sportiv, „System I Error” – performance de dans contemporan.

Piața Sf. Gheorghe, 18-20: Audiţia/Das Vorsprechen – spectacol de Simona Vintilă, realizat de Teatrul Țache Junior și studenții modulului de musical de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, lecții de muzică.

Piața Libertății, 20: spectacol extraordinar Filarmonica Banatul.

Duminică, 11 iunie:

Piața Libertății, 18-20.30: ateliere de pictură, reproduceri arheologice din culturile lumii, expoziție de reproduceri arheologice, workshopuri interactive de grafică și gravură, workshopuri de ceramică, atelier de țesături, atelier de pictură cu acrilice pe plase, atelier foto, atelier de design ambiental și grafic design, ateliere muzicale interactive pentru copii, atelier de creație din fire de tricotat, atelier de design floral, ateliere interactive de instalații, replici din mingi ale unor monumente timișorene, proiect de conștientizare a demersului conservării/restaurării patrimoniului cultural, acțiune prin care studenții vor tricota materiale colorate circulare pentru a îmbrăca bilele din metal din zona pietonală.

Piața Unirii, 18-20.30: „Ce mai faci scriitorule?” de Cărturești, „Construcție tranzitorie” ce constă într-o construcție spațialo-cromatică de mari dimensiuni, atelier interactiv de pictură, grafică și desen, stand creativ experimental „Ceasul cartierului tău”, show de dans fusion.

Piaţa Sf. Gheorghe, 18-20: Audiţia/Das Vorsprechen – spectacol de Simona Vintilă, lecții de muzică.

Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Csiki Gergely Timişoara, 19.30 Piesa “Nepal” de Urs Widmer în interpretarea și coordonarea artistică a actorilor Konstantin Keidel și Franz Kattesch – acces liber (în limita locurilor disponibile) – spectacol oferit de Teatrul German de Stat Timişoara.

Piața Libertății: concert The Case – ora 20, concert Blazzaj – ora 21.

De asemenea, pe toată perioada desfășurării Festivalului Artelor Timișorene, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani pasionați de sculptură sunt așteptați să participe la workshopul cu tema „10 pași spre sculptură”, care va avea loc la Fundația Triade de pe Calea Martirilor 51/45, sub îndrumarea sculptorului Bogdan Nueleanu. Programul este între orele 10-12 și 16-18, din 5 până în 9 iunie. Înscrierea participanţilor se poate face la adresa fundaţia.triade@gmail.com.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor