Vama de la Foeni, deschisa temporar cu ocazia cu ocazia Rusaliilor

De B.D.
Reactualizat la:
2Comentarii
Vama de la Foeni, deschisa temporar cu ocazia cu ocazia Rusaliilor
Punctul de Trecere a Frontierei Foeni II, între România și Serbia va fi deschis în perioada 18-27 iunie 2013, cu ocazia sărbătorii de Rusalii. Decizia a fost luată la solicitarea autorităților sârbe și române.

 

Vama dintre localitățile Foeni, de pe teritoriul României și Jasa, de pe teritoriul Serbiei va fi deschisă temporar cu ocazia sărbătorii de Rusalii. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române a aprobat acest demers la solicitarea autorităților române și sârbe. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. Conducerea Poliției de Frontieră Române îi atenționează pe cetățeni că trecerea frontierei se poate face doar cu buletine noi. De asemena, autoritățile aduc la cunoștință condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un minor, pentru a trece frontiera.

„Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în urmatoarele cazuri:

În situaţia în care călătoreşte în strainătate însoţit de ambii părinţi; în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte, nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte; dacă este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a parintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane. Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră Timiș.

Pentru mai multe informații puteți apela numărul telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor