Valeriu Sepi, caprarul trupei Phoenix, expune Mitologii personale la Muzeul de Arta

De Simona Popovici Donici
Reactualizat la:
Valeriu Sepi, caprarul trupei Phoenix, expune Mitologii personale la Muzeul de Arta
© Valeriu Sepi, caprarul trupei Phoenix, expune Mitologii personale la Muzeul de Arta
Muzician celebru, ”căprar al trupei Phoenix, și remarcabil artist vizual, Valeriu Sepi revine în țară după douăzeci și doi de ani de locuit în Singapore, cu expoziția Mitologii personale, la Muzeul de Artă din Timișoara (MAT). Vernisajul va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie 2015 ora 18 la Palatul Baroc din Piața Unirii. Prezintă Victor Neumann, directorul MAT, și Nicoleta Papp. În seara evenimentului va avea loc un un recital de chitară susținut de Ilie Stepan şi Horea Crişovan, al căror invitat va fi actorul Doru Iosif.

Expoziţia lui Valeriu Sepi nu este o retrospectivă, pentru că nu recapitulează o operă, ci cuprinde lucrări ale artistului realizate în ultimii cinci ani în Brazilia (Resurecţia), Singapore (Geneza), iar în România seria Tauromahiei şi a personajelor din mitologia românească. Demersul lui Valeriu Sepi trasează o relație între mitologie, hermeneutică, estetică și experiență personală astfel că lucrările sale se prezintă ca o colaborare fericită între o cunoaştere de factură ştiinţifică şi cea artistică, pentru că într-un singur plan găsim şi ceea ce numim cunoaştere în sensul adevărat al cuvântului şi ceea ce înseamnă acţiune determinată de desen ca dinamică, mișcare și vibrație. În cei cincizeci de ani de activitate Valeriu Sepi este cunoscut în primul rând ca un artist vizual, dar a fost în acelaşi timp design-er, muralist, inginer, muzician, actor, coregraf și profesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda, Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare. În România rămâne o legendă prin prezența sa în componența trupei Pheonix ca designer al coperților celor mai importante discuri și „căprar” (percuționist la capre)”, punctează Nicoleta Papp.

Expoziția lui Sepi va rămâne deschisă la Muzeul de Artă din Timişoara în perioada 14 noiembrie – 11 decembrie 2015.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor