USR Timișoara: STPT ar putea moderniza sistemul de plăți din bani UE

De Bogdan Marta
4Comentarii
USR Timișoara: STPT ar putea moderniza sistemul de plăți din bani UE
© foto: arhiva
Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) ar putea moderniza întreg sistemul de plăți din fonduri europene, susțin reprezentanții USR Timișoara, care au indicat și linia de finanțare care ar putea fi accesată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de USR Timișoara, STPT oferă în acest moment timișorenilor un sistem de achitare a biletelor „greoi și impractic”.

„Sistemul de plată pentru tot ce înseamnă transport public în Timișoara este greoi și impractic. Din bani europeni, Timișoara poate moderniza întreg sistemul de plăți, pentru a-l face ușor accesibil și ușor de folosit, pentru oricare cetățean. USR Timișoara a trimis către STPT/RATT o propunere de îmbunătățire a sistemului de ticketing, precum și sursa finanțării proiectului. Cardurile actuale de călătorie sunt o idee bună. Problema principală este că ele nu pot fi încărcate decât la cele 17 puncte de vânzare ale STPT din oraș. Aplicația 24Pay oferă o deschidere limitată pentru plata electronică a transportului public. Noi, cei din USR, împreună cu partenerii de la RO 100 (dintre care mulți se regăsesc acum în PLUS), propuneam în vara anului trecut trei măsuri pentru îmbunătățirea și ușurarea folosirii sistemelor de plată ale STPT/RATT”, au transmis cei de la USR Timișoara.

Cele trei măsuri propuse de USR pentru un sistem de plată a călătoriilor mai accesibil sunt:

1. Folosirea paginii WEB a STPT/RATT pentru plata abonamentelor și pentru încărcarea «portofelului electronic» folosind card-urile bancare. Astfel, cetățenii își vor putea face abonamente sau reîncărca cardurile de transport din confortul casei. 2. Crearea unei aplicații de mobil, care să fie legată la sistemul de plată electronic și care să aibă posibilitatea de a genera carduri de transport virtuale. Aceste carduri virtuale trebuie să acopere întregul spectru de posibile legitimații de călătorie, de la bilete de o călătorie la abonamentele lunare. 3. Creșterea punctelor de reîncărcare și distribuție a cardurilor de transport sub forma de automate fixe. Prin plasarea de automate în anumite puncte din oraș, orice călător va putea achiziționa carduri de transport indiferent de ora și ziua săptămânii”.

Potrivit sursei citate, fondurile pentru acest proiect sunt puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

„Pentru acoperirea costurilor acestor îmbunătățiri, propunem accesarea fondurilor europene, mai exact prin axa prioritară 4, capitolul 4.3.1.1, punctul 8 – «Crearea/extinderea/modernizarea sistemelor de bilete integrate pentru călători (e-bilete sau e-ticketing)», deschisă încă până la finalul lunii martie”, se mai arată în comunicatul de presă amintit.

Reprezentanții USR Timiș susțin că posibilitatea de achiziționare de abonamente trebuie să fie accesibilă 24 de ore din 24.

„STPT/RATT trebuie să se deschidă spre zona de aplicații SMART, oferind tuturor utilizatorilor transparență, conectivitate și accesibilitate. Așa cum au introdus sistemul de plata al biletului cu telefonul mobil, aplicarea sistemului e-ticketing din confortul propriei case trebuie extins și pentru posesorii de abonamente. Accesibilitatea, 24 ore din 24, 365 de zile pe an, este un factor important pentru industria transportului public.”, a declarat Tiberiu Simionaș, membru în Biroul Local al USR Timișoara.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor