Unui timisorean i-au fost inlocuite esofagul si stomacul

De Delia S. Barbu
Unui timisorean i-au fost inlocuite esofagul si stomacul
Intervenţie majoră încununată cu succes la Athena Hospital din Timişoara! După ce a ingerat accidental o substanţă chimică, un pacient a rămas fără esofag şi stomac, situaţie care – în două luni – l-a dus la un pas de moarte. O echipă de medici timişoreni a operat pacientul, înlocuindu-i cele două organe cu o porţiune de colon. Azi, pacientul se simte bine.

Medicii de la spitalul timişorean Athena Hospital, prima unitate privată ultramodernă de chirurgie generală din vestul ţării, au salvat viaţa unui pacient care a ingerat accidental substanţă chimică, înlocuindu-i cu succes esofagul şi stomacul distruse cu o porţiune de colon. Pacientul în vârstă de 39 de ani a înghiţit accidental o substanţă puternic bazică şi, ca urmare, nu mai putea înghiţi nici lichide şi nici hrană solidă, acuzând dureri puternice de stomac. Starea sa generală se deteriorase puternic, în decurs de două luni pierzând în greutate 45 de kilograme. În timp, această pierdere în greutate excesivă şi necontrolată putea cauza decesul.

„În data de 5 iunie 2012, în Athena Hospital a avut loc o intervenţie de esofagoplastie cu colon transvers, intervenţie considerată ca fiind una din cele mai dificile proceduri din chirurgia generală, care a durat aproximativ 6 ore şi a fost efectuată de două echipe de medici chirurgi conduse de Conferenţiar Dr. Ciprian Duţă şi Profesor Dr. Lazăr Fulger, şi de o echipă de medici anestezişti. Implicarea, dăruirea şi, nu în ultimul rând, performanţa şi pregătirea echipei medicale a spitalului nostru susţinute de aparatura de ultimă generaţie şi-au dovedit încă o dată valoarea, iar succesul este cu atât mai mare cu cât gradul de dificultate al operaţiei a fost unul major: procentul de mortalitate în acest tip de intervenţie este, conform studiilor, de 50%-90%.”, a declarat Cătălina Chiş, Director Comercial Athena Hospital.

„Suntem bucuroşi că angajatul nostru, care a suferit un nefericit accident, a putut fi salvat de această echipă de profesionişti”, a declarat Pawel Musial, directorul general al companiei la care lucrează pacientul. Pentru a-i veni în ajutor, reprezentanții companiei s-au străduit să găsească soluţii la mai multe clinici reputate din ţară şi din Ungaria, iar cele mai bune condiţii le-au găsit chiar la clinica din Timișoara.

Recuperarea pacientului este completă iar acum, la nici 3 săptămâni de la intervenţie, acesta a fost externat, duce o viaţă perfect normală, urmând ca integrarea socio-profesională completă să se facă în termen de două luni.

Această premieră medicală românească în sistem privat demonstrează înaltul profesionalism al unora dintre spitalele particulare din România, care efectuează astăzi intervenţii chirurgicale complexe, la un nivel comparabil cu cel atins de marile spitale europene.

Premiera medicala la Timisoara: Operaţie de coloană vertebrală, prin abdomen

Premiere nationale in chirurgia cardiaca timisoreana0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor