Universitatea Politehnica Timisoara vrea sa atraga fetele spre domeniul tehnic

De Marcel Hoster
8Comentarii
Universitatea Politehnica Timisoara vrea sa atraga fetele spre domeniul tehnic
© Tion: Universitatea Politehnica Timisoara vrea sa atraga fetele spre domeniul tehnic
Universitatea Politehnica Timișoara dorește să atragă mai mult fetele spre domeniul tehnic. Cum? Cu ajutorul unui seminar prin programul Erasmus.

UPT, prin Centrul ID/IFR și E-learning, a organizat, în această săptămână, la Biblioteca UPT, Workshopul GirlsTech – Fete și Femei în Tehnologie, din cadrul proiectului internațional Erasmus+ GirlsTech. Prin intermediul acestui proiect organizatorii își propun atragerea fetelor către domeniile STEM – știință, tehnologie, inginerie, matematică, identificarea exemplelor de bune practici din diverse țări europene, schimburi de experiență și realizarea unor recomandări de politici regionale.

Pentru a putea concura în întreaga lume, Europa are nevoie de mai mulți tehnicieni cu înaltă calificare și trebuie să folosească talentele tinerelor generații, în special talentele fetelor și a femeilor. Participarea actuală scăzută a femeilor în domeniile STEM reprezintă un impediment pentru majoritatea țărilor europene. În cadrul proiectului Erasmus+ KA2 GirlsTech această temă este abordată. Participanți din opt țări au împărtășit cunoștințele lor pentru a-și îmbunătăți propriile politici și acțiuni. Proiectul nu vizează dezvoltarea unui nou instrument universal, ci concentrarea pe activități de învățare reciprocă, de schimb de bune practici, pentru a afla care abordări ar putea fi potrivite pentru țările participante. Până acum au avut loc 6 întâlniri, care au avut ca obiectiv schimbul de experiență în acțiuni de încurajare a fetelor către domeniile STEM.

La Workshopul din Timișoara au fost prezentate experiențele din domeniul educațional preuniversitar, a învățământului profesional, prin participarea Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a învățământului dual, prin implicarea companiilor din zona de Vest, activitățile de promovarea a IT prin CoderDojo, MegaDojo și HackTM din Timișoara, dar și a celor de mentorat a fetelor și copiilor pentru zona de IT din Cluj și București. Workshopul a inclus și poveștile de succes ale femeilor lideri din companii și educație din România, cât și activitățile Women in Tech Timișoara.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor