Universitatea Politehnica Timisoara sarbatoreste 98 de ani de activitate

De Marcel Hoster
7Comentarii
Universitatea Politehnica Timisoara sarbatoreste 98 de ani de activitate
Universitatea Politehnica Timișoara se află în aceste zile în sărbătoare. Instituția a ajuns la 98 de ani de activitate în domeniul educațional, iar evenimentul este marcat printr-o serie de acțiuni care au loc în următoarele zile. Miercuri dimineața, conducerea instituției a organizat o ceremonie în care au fost acordate și numeroase premii.

98 de ani au trecut de la momentul în care Regele Ferdinand semna decretul de înființare a Școlii Politehnice din Timișoara, ridicând orașul de pe Bega la rangul de oraș universitar. Înființarea în primul rând a unei universități tehnice a fost o alegere firească, Timișoara fiind, acum aproape un secol, orașul cu cele mai multe întreprinderi din România, un oraș cu o vocație tehnică, în care s-au înregistrat și sute de premiere tehnice naționale, europene și chiar mondiale.

„Atunci când discutăm despre Politehnică și despre performanțele acesteia trebuie să ne gândim la cei care au slujit ca această școală să ajungă la nivelul la care a ajuns acum. Marcăm aceste zile spectaculoase ale anului 1920 tocmai pentru a arăta că istoria acestui oraș nu poate fi concepută fără Politehnica”, a declarant Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

20181107_142629

După deschiderea festivă a acțiunilor a avut loc și Gala promotorilor UPT, aici fiind prezenți directori de licee și reprezentanți ai inspectoratelor școlare din cele 9 județe care au dat cei mai mulți studenți, dar și reprezentanți ai firmelor care sunt prezente și la Zilele Carierei, cadre didactice și studenți ai UPT. De asemenea, au fost acordate diferite premii pentru cele mai bune lucrări de licențe realizate în cadrul UPT. Evenimentele din sala Auditorium au marcat și deschiderea oficială a unei noi ediții a Zilelor Carierei 2018, o manifestare de tradiție în Universitatea Politehnica Timișoara, ajunsă acum la cea de-a XIII-a ediție. După deschiderea festivă, standurile celor aproximativ 50 de companii prezente pot fi vizitate joi și vineri, între orele 10:00 – 17:00, la Restaurantul UPT.

received_2203725876541302

În acest moment, UPT oferă studenților condiții de studiu la cel mai înalt nivel, burse din venituri de la buget și din resurse proprii, cazare în căminele proprii pentru toți solicitanții, cea mai modernă bibliotecă universitară din țară și o bază sportivă de excepție.

„Ne mândrim cu profesorii noștri, mulți dintre ei academicieni de prestigiu, profesori recunoscuți pe plan național și internațional, aflați în conducerea multor structuri și organisme profesionale internaționale. Nu întâmplător, după numărul lucrărilor științifice publicate și indexate în reviste de specialitate cu recunoaștere internațională, SCImago Rankings a plasat Universitatea Politehnica Timișoara pe locul III în România și pe un loc fruntaș în Europa Centrală și de Est”, au anunțat cei de la UPT.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor