Universitatea Politehnica Timisoara asteapta candidati la admitere pentru 3.300 de locuri

De Marcel Hoster
Universitatea Politehnica Timisoara asteapta candidati la admitere pentru 3.300 de locuri
© Tion: Universitatea Politehnica Timisoara asteapta candidati la admitere pentru 3.300 de locuri
Săptămâna viitoare debutează înscrierile la admitere și la cea de-a doua principală universitate a Timișoarei. Câteva mii de locuri cu taxă și bugetate îi așteaptă pe tinerii dornici de o diplomă de specialitate în domeniul tehnic și nu numai, la Universitatea Politehnica.

Potrivit calendarului admiterii la Universitatea Politehnica Timișoara, miercuri, 11 iulie 2018, demarează înscrierile atât la facultățile la care se organizează concurs cu probe de verificare a cunoștințelor, cât și la cele la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat și aleg una dintre facultățile Universității Politehnica Timișoara vor avea, ca studenți, o serie de beneficii. Astfel, aceștia au acces la burse ale Ministerului Educației (de performanță, de merit, sociale – între 580 și 1.000 lei), acces la burse speciale și de sprijin, oferite de universitate, pentru studenții cu venituri modeste sau performanțe școlare deosebite, respectiv acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ și prin acorduri bilaterale (Germania, Franța, Spania, Anglia, Olanda, Austria)

Totodată, studenții UPT pot beneficia de cazare în cămine modernizate, dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucătărie și spălătorie pe fiecare etaj, masa la restaurantele studențești ale UPT, la prețuri subvenționate; Pregătire specială la matematică și fizică; Acces gratuit la bibliotecile și bazele de date ale întregului centru universitar, acces gratuit la moderna bază sportivă studențească, dotată cu terenuri de fotbal, baschet și tenis, sală de sport, bazine de înot, pistă de atletism.

Ca noutate, la admiterea din acest an se alocă 75 de locuri fără taxă pentru absolvenții liceelor din mediul rural, cu diplomă de bacalaureat. Aceștia vor beneficia și de facilități suplimentare, pe lângă cele acordate celorlalți studenți: cazare gratuită, timp de un an, în căminele din Complexul Studențesc, 10 tichete de masă gratuite, în fiecare lună, la restaurantele studențești ale UPT. Alte facilități sunt acordate elevilor olimpici, care sunt admiși fără examen, cu media 10, și absolvenților de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat.

Pentru admiterea 2018 la ciclul de licență sunt scoase la concurs 2291 de locuri bugetate și 1137 de locuri cu taxă, repartizate la următoarele facultăți: Automatică și Calculatoare, Chimie Industrială și Ingineria Mediului. Construcții, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Electrotehnică și Electroenergetică, Management în Producție și Transporturi, Mecanică, Științe ale Comunicării, Arhitectură și Urbanism. De asemenea, sunt disponibile și locuri la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

Informații suplimentare se pot obține pe pagina de internet a instituției, la www.upt.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor