Universitatea de Vest Timisoara vrea sa foloseasca experienta absolventilor care lucreaza la Bruxelles

De Marcel Hoster
Universitatea de Vest Timisoara vrea sa foloseasca experienta absolventilor care lucreaza la Bruxelles
© Foto: arhiva
O serie de absolvenţi ai Universităţii de Vest Timişoara activează în prezent în structurile europene de la Bruxelles. Instituţia care le-a dat acestora diploma de absolvire a facultăţii doreşte să colaboreze mai bine cu ei, să beneficieze de experienţia dobândită.

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a instituit, în luna martie a acestui an, o reprezentare permanentă la Parlamentul European, prin intermediul Emanuelei Gârboni, fiind prima instituție de învățământ superior din România care ia o asemenea măsură.

Zilele trecute, tot la Bruxelles, UVT a organizat o întâlnire a absolvenţilor universității care lucrează în instituţiile europene. Universitatea timișoreană se poate mândri cu o comunitate românească puternică aflată în capitala Europei.

„Se vorbește în fiecare zi despre cum ne pleacă tinerii din țară, dar nu se vorbește despre cum i-am putea valorifica de acolo de unde ei se află. Au studiat și absolvit la noi, au ales să lucreze în altă țară, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i declarăm pierduți. Putem beneficia de expertiza lor, ca universitate și ca țară, dacă ne implicăm activ în crearea unei rețele alumni cu beneficii practice, indiferent că au o aplicabilitate imediată sau pe termen lung. O asemenea rețea, precum cea inițiată de UVT, ne aduce în prima linie a celor care iau decizia la nivel comunitar”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Reuniunea cu alumni a fost prima de acest fel organizată de o universitatea din România și poate reprezenta un exemplu prin care instituțiile statului să beneficieze de o bogăție românească nevalorificată până în prezent, diaspora sa intelectuală.

La Bruxelles au avut loc şi o serie de întâlniri între reprezentanții UVT și cei ai Institutului Cultural Român, ai Alianței de Cercetare Bavareză, ai Institutului de Studii Europene-Universitatea Liberă din Bruxelles și ai Vrije Universiteit Brussel, cu aceasta din urmă semnându-se un acord direct pe programul Erasmus, adresat doctoranzilor și masteranzilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !