Universitatea de Vest Timisoara vrea sa acceseze fonduri europene impreuna cu institutiile din Republica Moldova

De M. Hoster
Universitatea de Vest Timisoara vrea sa acceseze fonduri europene impreuna cu institutiile din Republica Moldova
Şeful Universităţii de Vest Timişoara caută noi modalităţi de a accesa fonduri europene. De această dată, împreună cu parteneri din Republica Moldova. Împreună cu o delegaţie guvernamentală, el a participat la un forum pe această temă.

Alături de primul ministru, Victor Ponta, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, s-a aflat, vineri, la Chișinău, în cadrul Forumului Moldo-Român – „Promovarea participării comune la programele europene în domeniul științei şi educației”.

Scopul forumului a fost acela de a consolida capacitățile comune de accesare a fondurilor europene pentru domeniul inovațiilor, în contextul în care, în cadrul programului Uniunii Europene pentru cercetare și inovare – Orizont 2020, vor fi oferite 80 de miliarde de euro pentru cercetare.

„La Universitatea de Vest din Timișoara avem o experiență considerabilă în atragerea a milioane de euro prin programele europene de finanțare și e important să venim în sprijinul celor din Republica Moldova și în acest domeniu. Una dintre prioritățile noastre este să investim în cercetare, domeniu care să aducă apoi valoare adăugată Universității și comunității”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

De menționat este că anul trecut, oamenii de știință din Republica Moldova au accesat fonduri europene pentru 53 de proiecte, dintre care 38 au fost realizate în comun cu cercetătorii din România.

Forumul a fost organizat de Academia de Științe a Moldovei, în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Ministerul Educației Naționale din România şi Academia Română.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !