Universitatea de Vest Timisoara si-a reinnoit acordul cu una dintre cele mai importante companii IT din lume

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Universitatea de Vest Timisoara si-a reinnoit acordul cu una dintre cele mai importante companii IT din lume
© TION: Universitatea de Vest Timisoara si-a reinoit acordul cu una dintre cele mai importante companii IT din lume
După cinci ani de colaborare fructuoasă, reprezentanţii Universităţii de Vest Timişoara şi cei ai uneia dintre cele mai mari companii din domeniul IT au semnat, marţi, prelungirea acordului de colaborare dintre cele două părţi. În urma înţelegerii, studenţii de la UVT vor beneficia de o programă îmbunătăţită, de traininguri de specialitate şi de transferul de tehnologie al companiei americane.


Specializarea studiului mai ales pe domeniul cloud-ului, al analizei de date sau al datelor mobile, a atras din nou pentru cei de la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara prelungirea unui acord de cinci ani care funcţiona cu americanii de la IBM, una dintre cele mai mari companii internaţionale din domeniul IT.

„Suntem extrem de fericiţi că cei de la IBM ne-au ales ca parteneri. Prin aceste înţelegeri a crescut atractibilitatea studenţilor noştri”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

„Sunt aici pentru că cred în această iniţiativă. IBM este prezentă în România încă din 1995, am investit şi am devenit parte a infrastructurii din ţară, prin transferul de know how realizat. În ceea ce priveşte acordul nostru cu UVT, sunt cinci ani buni de colaborare. Acum pregătim noua generaţie de tineri, iar aceştia trebuie să deţină toate cunoştinţele pentru a găsi un post oriunde în lume, ei pot lucra oriunde, de la domeniul sănătăţii publice, la transporturilor. Vă mulţumim pentru încredere şi pentru posibilitatea de a fi cu voi, pentru a ajuta ca România să crească şi să devină o putere”, a declarat, la rândul său, Ron Keren, reprezentantul companiei americane.

Pentru Timişoara, acest parteneriat este extrem de important, asigură un bagaj suplimentar de cunoştinţe pentru absolvenţii de informatică, extrem de solicitaţi la angajare, din partea americanilor având loc un transfer de tehnologie spre UVT.

„IBM este un partener strategic pentru noi, ne oferă acces la tehnologii noi. La prelungirea înţelegerii a contat mult orientarea noastră pe domeniile cloud, mobilitate, data analytics, securitate. Studenţii noştri, dar şi alţi specialişti, vor beneficia de sesiuni de training, seminarii şi acces la tehnologii realizate de IBM”, am aflat de la Andrei Negru, prorector UVT, reprezentantul Departamentului de Informatică din cadrul instituţiei.

Pentru noi e important pentru că ne asigurăm că tehnologia e folosită cum trebuie, replicăm succesul de la alte universități, să împărţim din tehnologia noatsră.

Compania americană deţine deja la Timişoara un centru cu 60 de angajaţi, iar unii dintre aceştia sunt chiar absolvenţi ai UVT.

Vedeta cercetării din domeniul IT de la Universitatea de Vest, tot un produs IBM

Universitatea timişoreană deţine două clustere, două supercomputere de mare putere, dintre care unul a costat un milion de euro, finanţarea fiind asigurată din bani europeni. Prin utilizarea acestui cluster se realizează mai multe studii de cercetare avansată în domeniul informaticii. Blue Gene, supercomputerul unic în această parte a Europei, este realizat tot de IBM. Prin acordul realizat, acesta va fi pus în evidenţă mai bine, procesul de cercetare fiind în continuare susţinut.

Rectorul Marilen Pirtea a anunţat că acordul ajută da dezvoltarea carierei de informatician a studenţilor, dar şi că numărul locurilor scoase la concurs va fi adaptat permanent la cerinţele pieţii.

„Domeniul IT are cea mai mare solicitare la angajarea de personal. Noi am lărgit capacitatea de şcolarizare, sunt şi cursuri în engleză, la Facultatea de Ştiinţe Economice există secţia specială de informatică economică. Va creşte numărul de locuri la admitere în funcţie de cererea care va apărea. Totuşi, important este ce vor obţine studenţii aici, iar acest acord este unul benefic în acest sens. Astăzi nu mai contează diploma, ci competenţele pe care fiecare candidat le poate oferi”, a mai spus Marilen Pirtea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor